Haberler

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Yerel Seçimlerde Hdp ile İttifak Açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimlerde HDP ile ittifak olup olmayacağına ilişkin soruya "Şu anda biz kiminle neyi nasıl kazanacağımıza bakıyoruz" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimlerde HDP ile ittifak olup olmayacağına ilişkin soruya "Şu anda biz kiminle neyi nasıl kazanacağımıza bakıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında MYK toplantısı gerçekleştirildi. MYK sonrası Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi. Öztrak, MYK gündeminde ekonomi, Enis Berberoğlu ve emeklilerin bayram ikramiyeleri konularını ele aldıklarını ifade etti. Enis Berberoğlu'nun bir bayramı daha tutuklu olarak geçirdiğini anımsatan Öztrak, anayasanın 83'üncü maddesini okuyarak Berberoğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmadığını ve seçilmiş bir milletvekili olduğunu belirtti. Berberoğlu hakkındaki tüm soruşturmaların durması gerektiğini söyleyen Öztrak, "Bu süreçte sadece Berberoğlu'nun değil vatandaşların da adalete inancı sıfırlanmaktadır" dedi.

"Emekliler bayram öncesi maaş almadı"

Birçok emeklilerin bayram öncesi maaş alamadığını kaydeden Öztrak, "Krizin ilk faturası emeklilere çıktı. Torunlarına bayram harçlığı veremeyen emekliler, bayramda sevinme imkanını da bulamadılar. Neden bayramdan önce emeklilerin yüzünü güldürmediniz? Eğer tasarruf edecekseniz önce binlerce metrekarelik saraylardan, saray saltanatından vazgeçeceksiniz" mesajını verdi.

"Cumartesi Anneler"in toplantılarının 700'üncü haftasında yapılan müdahaleye değinen Öztrak, "Bu insanlar yakınlarını çocuklarının artık kemiklerini arıyorlar, onu bile bulmaya razılar. 700'üncü toplantı polisin saldırısına uğradı. Bu yapılan hakkın barışçı bir şekilde aranması özgürlüğünün açıkça engellenmesidir. İktidar her türlü protestoyu terör örgütü yandaşlığı yapmak olarak görürse bu işin sonu olmaz" ifadelerini kullandı.

"Brunson krizi tetikleyicidir"

Öztrak, "Vatandaşın mutfağında yangın, rekorlar kıran enflasyonun ateşiyle her geçen gün büyüyor. Mazot'un litresi 6 lira 30 kuruşu geçti. Vatandaşın alım gücü günden güne eriyor. Fındık taban fiyatı neden hala açıklanmıyor? Geçen seneki 3 lira 60 kuruşluk kurla 9 buçuk 10 lira civarında olan fındık fiyatının bu yıl 18 lira olması gerekiyor. Fındık taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını bekliyoruz. Otomobil satışları Temmuz ayında geçen yıla göre yüzde 33 oranında düştü. Aslında otomotiv sektörü büyümenin belirleyici sektörlerinden bir tanesi. Bu gidişin daha fazla sürmemesi gerekiyor. Brunson krizi tetikleyicidir ama bugün ülkenin içinde bulunduğu halin tek sorumlusu değildir. Trump'ın haksız hukuksuz tek taraflı yaptırımları TL'deki serbest düşüşün üçte birini dahi açıklayamamaktadır. Alınana önemler uzun sürerse bankacılık sektörü de sıkıntıya girecektir. Kredilerin yeniden yapılandırılması ciddi keyfilik taşımaktadır. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 13 maddelik tedbir paketi son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

"CHP ile HDP ittifak olacak mı?" sorusuna yanıt

Öztrak açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MHP'nin af önerisine ilişkin değerlendirmede bulunan Öztrak, "Henüz ortada somut bir şey yok. Bunun olması için iktidarın görüşlerini açıklaması gerekiyor. Af konusu çok önemli ve son derece dikkatli izlenilmesi gerekiyor" dedi.

"Bir tek hedefimiz var en iyiyi bulmak ve en çok belediye başkanını çıkarmak" diyen Öztrak, yerel seçimlerde HDP ile ittifak olup olmayacağı sorusuna, "Şu anda biz kiminle neyi nasıl kazanacağımıza bakıyoruz. Bu konular gündemimizde yok" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Faik Öztrak Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title