Haberler

Chp, Sivas'ta 500 Kişilik Hoşaf Dağıttı

Sivas’ta CHP Gençlik Kolları tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü nedeniyle üzüm hoşafı dağıtıldı.

Sivas'ta CHP Gençlik Kolları tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle üzüm hoşafı dağıtıldı.

CHP Sivas İl Gençlik Kolları üyeleri, Çanakkale'de şehit düşen askerleri anmak amacıyla kent meydanında üzüm hoşafı dağıttı. CHP Sivas İl Gençlik Kolları Başkanı Orhan Yeniköy, "Çanakkale zaferi tarihimizin en hüzünlü zaferlerinden biri olmakla beraber, yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devletlerin akınına topyekun direnişinin gerçek bir destanıdır. 18 Mart 1915 Türk tarihinde askeri ve siyasi bir başarı olmaktan öte; inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Tarihte eşine az rastlanır kahramanlıkla canlarına feda eden Çanakkale şehitleri asla unutulmayacak ve Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaklardır" dedi.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız'ın da katıldığı anma töreninde 500 kişilik hoşaf dağıtıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Sivas Yerel Haberler

title