Haberler

CHP, Sarıyer'de Son Dakika Başvurusu ile Kazandı

Güncelleme:

Sarıyer'de ipi göğüsleyen CHP'de Şükrü Genç için YSK'nın son dakika kararı doğrultusunda adaylık yolu açılmıştı.

Yerel seçimlerde en büyük iddianın birinin yaşandığı İstanbul, büyük rekabete sahne oldu. Ak Parti ile CHP arasında yaşanan yarışta ipi Ak Parti adayı Kadir Topbaş göğüsledi. Topbaş, 3'ncü kez aynı koltuğa oturacak ve 2019 yılına kadar toplam 15 yıl İstanbul'u yöneten kişi olarak tarihe adını yazdıracak.

ERBAKAN'IN YEĞENİ KAYBETTİ

İstanbul'daki adaylar arasında dikkat çeken adaylar da vardı. Örneğin Fatih Belediyesi için Milli Görüş'ün kurucu Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan CHP'den aday olmuştu. Erbakan yüksek oy almasına rağmen ipi göğüsleyemedi ve rakibi Ak Parti adayı Mustafa Demir'in gerisinde kaldı.

SARIYER GİTTİ GELDİ

Seçimde dikkat çeken başka bir sonuç ise Sarıyer'de yaşandı. Adaylık başvurusu sırasında CHP'nin aday listesini geç verdiği iddia edilmiş hatta ilçe seçim kurulu başvuruyu kabul etmemişti. CHP konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na götürdükten sonra, YSK'nın kararı doğrultusunda CHP'de Sarıyer için adaylık yolu açılmıştı. Dünkü seçimlerde ise Sarıyer'de kazanan CHP'nin adayı Şükrü Genç oldu. İkinci kez bu koltuğa oturacak Genç'in başvurusunu eğer YSK başvuruyu kabul etmeseydi CHP dünkü seçimlerde bir koltuğu kaybetmiş olacaktı.

 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Yüksek Seçim Kurulu Necmettin Erbakan Şükrü Genç Sarıyer Politika Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (28)

Emre Ülkerdeulker@superonline.com:

İstanbulda CHP'nin kazandığı ilçelere dikkat ettiniz mi? Hep yaşam kalitesi, eğitim seviyesi yüksek, yani elit tabakanın yoğun olduğu yerler. Buna mukabil AKP'nin kazandığı ilçelerde bu parametreler hep düşük seviyede. Ankara deseniz öyle, bir Çankaya ile bir Altında arasında bile (ikisi arasındaki mesafe 30 dakika olmasına rağmen !!!) dünyalar kadar fark var. İzmirde AKP 5 oyu nerelerden aldı? Kadifekale, Bayraklı vb gariban semtlerinden !!! Şimdi bize kimse kızmasın, AKP beleş gıdayla, erzakla oy topluyor dediğimiz için haksız mıymışız, değil miymişiz?

54
21
yanıtYanıtla
Emre Ülkerdeulker@superonline.com:

Yazımda bir imla hatası olmuş, AKP 5 oyu olan yer AKP yüzde 35 oyu olacaktı. Düzeltir, özür dilerim.

yanıt0
yanıt0
emre güleriz.zet.fb@hotmail.com:

ulan halkı ayırıyosunuz kimsiniz siz elitinizede sizede baban yada deden çobandır

yanıt0
yanıt0
Emre Ülkerdeulker@superonline.com:

Benim her ikisi de rahmetli olan o bahsettiğin akrabalarımdan Babam akademisyen, dedem emekli subaydır, terbiyesizlik yapma adaşım. Yanlış anlaşılmasın,ben çobanlara saygı duyarım, hiç olmazsa hırsızlık yapmıyorlar !!!

yanıt0
yanıt0
ahmetahmedoluk@gmail.com:

sizin gibi insanlar 90 yıldır o beğenmediklerinin hakkını yediği için kömür ve makarnaya muhtaç haldeler...

yanıt0
yanıt0
ahmet34korsan_2025@hotmail.com:

demekki chp döneminde o garibanlar dahada aç kaldı ve akpnin değerini anladı ama senin kalın kafan bunu anlamaya yetmez.sen önce sskcı kemala bak ondan sonra konuş burda ve çıkan sonuçlarada saygı duymasını bil biliyorum zoruna gidiyor ama yapacak birşey yok.

yanıt0
yanıt0
Emre Ülkerdeulker@superonline.com:

Peeehh, tipik Akp'li kafası işte !!! Biri benim akademisyen babama çoban der, biri bana kalın kafalı der, adamlarda haya, terbiye yok ki??? Ondan sonra da bize niye tepeden bakıyorsunuz diye mızmızlanırlar. Siz bana hakaretler yağdıracaksınız, ben sessiz kalacağım ha??? Hadi canım, ikileyin...

yanıt0
yanıt0
günayaytnekimgumruk@hotmail.com:

çok doğru bir tesbit ne yazıkki sadaka kültürü

yanıt0
yanıt0
62tek_2025@hotmail.com:

bende fakirim ve ilkokul mezunuyum ama chpye oyumu verdim her zaman dürüst ol bizim senin gibi kendini beğenmişlere ihtiyacımız yok garibanları aşağılayarak kimseyi kazanamayız kaybederiz sizingibi düşünnenler yüzünden kaybediyoruz okumuşsun ama zekan yok.

yanıt0
yanıt0
kutcebekutcebe_@hotmail.com:

durmak yok çalmaya devam.oy verenler hırsızı seviyor,çal bizede getir diyor anlaşılan.

27
27
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title