Haberler

CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Türkoğlu Açıklaması

CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Türkoğlu, Gümüş Mahallesi sakinleri ile buluştu.

CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Türkoğlu, Gümüş Mahallesi sakinleri ile buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Türkoğlu, Gümüş Mahallesi'nde mahalle sakinleri ile buluşarak yeni yapılacak konutlar hakkında vatandaşların görüşlerini aldı. Gümüş Mahallesi sakinleri, yeni yapılacak olan konutları istemediklerini belirterek, konutların yaşam standartlarına ve aile yapısına uygun yapılmadığını söylediler. Vatandaşlar, "Biz yeni yapılacak olan konutlara artık taşınmak istemiyoruz. Yapılacak olan konutlar bizlerin aile yapısına uygun değil. Yapılacak olan konutlarda odalar, mutfak ve tuvaletler neredeyse iç içe. Bizim bu konutlarda rahat yaşamamız mümkün değil. Bizlere yapılacak olan konutlarda iş sözü verildi, bunlar dahi tutulmadı. Bizler buranın yerlisiyiz, bizim babamız, onun babası, dedemizin babası da buralı. Küçücük evler yapılıyor, belediye başkanı, milletvekilleri yapılacak olan o evlerde otursunlar, onlar orada rahat ve huzur içinde oturabilirlerse bizlerde hemen o konutlara taşınırız. Bizler artık onlara inanmıyoruz, seçim zamanı buraya kimse gelip bizden oy istemesin. Onlara verilecek oyumuz yok" diyerek tepki gösterdiler.

CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Türkoğlu da, Gümüş Mahallesi sakinlerine endişe etmemelerini, kendilerinin istememesi durumda kimsenin evlerini yıkamayacağını söyledi. Türkoğlu,, "Safranbolu Belediyesi'nin başlangıçta 'ROMAN Projesi' dediği Gümüş Sokak sakinlerinin Kurt Tepesine TOKİ marifeti ile kaldırılması ile ilgili olarak orada yaşayan halkımıza sözler verilmiştir. Bu sözleri veren Belediye Başkanı Necdet Aksoy yaşanabilir bir konut üretme gayesinde olacaklarını beyan etmişlerdi. Ek olarak Safranbolu Mimarisine özdeş 2-3 katlı yapılarda huzur içinde halkımızın yaşayacağı konut üretiyoruz demişlerdi. Halkın bulunduğu alandan bu şekilde kaldırılarak Safranbolu Kentsel Sit Alanı ve bütünleyen Etkileme Geçiş alanı kapsamında alanın sağlıklaştırılacağı kent parkı yapılacağı söylenmişti. Burasına kadar durumda sıkıntı yok. Ancak halk isyanda, halk sıkıntıda verilen sözlerinin hiçbirinin tutulmadığı çekirdek aile olarak yaşamadıkları hanede yaşayan aile sayısının en az 2 en çok 4 ve hanedeki birey sayısının ise en az 5 en çok 10 kişi olduğu tespiti yanında 50-60 m² ve balkonu olmayan, yaşama alanı olarak içerisinde barınamayacağı mahrem olgulardan uzakta bir konut tipolojisinde yöre halkının bu konutlarda yaşamayacağı. Kendilerinin de tabiri ile Necdet Aksoy'un kendilerini kandırdıklarından dolayı muzdarip, çaresiz ve halkı yok sayan bir zihniyetin dayatma politikası olarak görmektedirler. 'Seçimlerden seçimlere hatırlanan bizlere bu yanlışı unutmayacağız ve hesabını sandıkta Adalet ve Kalkınma Partisi'nden soracağız' şeklinde mahalle halkı hep bir ağızdan isyan etmektedirler. Mahalle halkının, aile büyüklüğü ve sosyal yapısı bilinmeden standart bir TOKI uygulamasının hayat bulmayacağı Kurt Tepesi TOKİ alanın içinde mahalle insanının yaşayamayacağı, bunun ne mimarlığa, ne mahremiyetin konut yaşamasına imkan vermeyeceği ayrıca kıt kamu kaynaklarının uygulama görmemiş bir projesi olarak gördüğümüzü beyan ediyoruz. Halka rağmen halkını tanımadan karar veren iktidarın milyonlarca yanlışı içinde Kurt Tepesi TOKİ konutları da üzülerek söylüyorum ki yerini alacaktır. Kent insanımız o konutlarda yaşayamazlar. Balığı karada, insanı mezarda yaşatamazsınız. Bu proje iskan almadan yerel iktidarın Cumhuriyet Halk Partisi'nde olma durumunda bölgenin tek şehir plancısı olarak, şeref sözü veriyor, mahallemizin sorunları ile devamlı olarak ilgileneceğim" diye konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu Türkoğlu Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title