Haberler

CHP Pm Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması

"Çağdaş uygarlık, hukuk devleti ve laik sistemde CHP'nin 1970'li yıllarda yaptığı o büyük sosyal demokrat dönüşümle yolumuza devam edeceğiz"

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Çağdaş uygarlık, hukuk devleti ve laik sistemde CHP'nin 1970'li yıllarda yaptığı o büyük sosyal demokrat dönüşümle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Partisinin Burhaniye İlçe Başkanlığınca Reha Yurdakul Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide konuşan Güneş, cemaatlere karşı olmadıklarını söyledi.

CHP'nin, siyasal parti olarak cemaatlerle ittifak kurmasının mümkün olmadığını vurgulayan Güneş, şöyle konuştu:

"CHP, devletin içinde cemaat örgütlenmelerine karşıdır. CHP'nin cemaatle ittifak kuracağını söyleyenler de doğru söylemiyor. CHP, cemaatlere, sivil toplum örgütlerine, herkese, 'Her şeyi yapın ama devletin içinde asla bulunmayacaksınız' der. Laik hukuk devletinde bir tek kanunlar ve hukuk, devletin asli hiyerarşisi geçerlidir. Onun dışında bir şey geçerli olamaz. Devlette çalışan bir memur, sadece ve sadece hukuktan, amirlerinden veya üslerinden emir alır. Nereye mensup olursanız olun, amiriniz devletin hukuku içindedir. CHP ile ilgili son zamanlarda dışarıdan söylenenlerin doğru olmadığının da altını çiziyorum. Çağdaş uygarlık, hukuk devleti ve laik sistemde CHP'nin 1970'li yıllarda yaptığı o büyük sosyal demokrat dönüşümle yolumuza devam edeceğiz. Hak yol budur ve bu yol kazanacaktır." - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Hurşit Güneş Burhaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title