Haberler

Chp Pm Toplantısı Sona Erdi: Sarıgül CHP'de, 295 Aday Netleşti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ihraç kararı kaldırılırken, toplam 295 seçim çevresinde de adaylar netleşti.

PM toplantısında gündem gereği öncelikli olarak MYK raporu görüşüldü. Ardından yerel seçim çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, kesinleşen 295 seçim çevresindeki belediye başkan adayları PM'ye sunuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, PM'den alınan onayla CHP'nin önümüzdeki yerel seçimler için toplam 295 il, ilçe ve belde belediye başkan adayları da netleşmiş oldu. CHP'de adayları kesinleşen 16 il şöyle:

"Adıyaman (Zeynel Bakır), Afyonkarahisar (Mehmet Ecer), Bolu (Mehtap Özcan Mısırlıoğlu), Burdur (Ali Orkun Ercengiz), Çankırı (Taner Karagöz), Giresun (Kerim Aksu), Gümüşhane (Cem Köksal), Isparta (Lütfi Çakmakcı), Malatya (Hakan İnci), Nevşehir (Serkan Sağlamer), Ordu ( Seyit Torun ), Sinop (Baki Ergül), Sivas (Gülümser Heper), Aksaray (Doğan Koşar), Karaman (Merih Ünver), Osmaniye (Haydar Aktürk)."

-3 KADIN ADAY-

Buna göre CHP'li belediyeler tarafından yönetilen Ordu ve Sinop'ta adaylar değişmemiş oldu. Ordu'da Seyit Torun, Sinop'ta da Baki Ergül yeniden aday gösterildi. Açıklanan illerden; Sivas, Karaman ve Bolu'da ise kadın adaylar yerel seçimlerde yarışacak.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde de bir süre önce Demokrat Parti'den transfer edilen mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadon aday oldu.

Başkent Ankara'da adayları netleşen ilçeler ise şöyle: "Akyurt (Gürsel Kıranoğlu), Bala (Müslim Çoşar), Beypazarı (Abdullah Özdemir), Evren (Emrullah Eren), Gölbaşı (Ercan Şimşek), Haymana (Celal Çetin), Kalecik (Nevzat Şahin)."

Yine Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde Fikret Akova, Hatay'ın Antakya İlçesi'nde Ramiz Parlar, Kocaeli'nin İzmit İlçesi'nde Sefa Sirmen ve Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde Sami Torun aday olarak gösterildi.

-SARIGÜL: "PM'NİN KARARI ÖZLENEN BÜYÜK BULUŞMAYA ÖNEMLİ BİR KATKI"-

CHP Sözcüsü Koç açıklamasında, toplantıda yapılan oylama sonucu, aralarında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de bulunduğu 5 kişinin af isteminin PM'de görüşülerek haklarındaki ihraç kararının kaldırıldığını da kaydetti.

Öte yandan Sarıgül, CHP üyeliğiyle ilgili ilk yorumu da sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yaptı. Sarıgül, "CHP Parti Meclisi'nin almış olduğu bu karar, Türkiye'nin özlediği büyük demokratik buluşmaya çok önemli bir katkıdır. Parti Meclisimizin almış olduğu bu karar, "birlikte sevgiyle' geleceğe yol almanın başlangıcıdır" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Sarıgül Seyit Torun Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title