Haberler

CHP Örgütlerinden Baykal'a "Aday Ol" Çağrısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Başkanlığında Toplanan İl ve Belediye Başkanları Toplantısının Ardından Bir Bildiri Yayınlandı. 8 Saatlik Toplantıdan Sonra Yayınlanan Bildiride, CHP'nin Uyguladığı Politikaların Doğru ve Yerinde Olduğu Belirtildi.

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplanan il ve belediye başkanları toplantısının ardından bir bildiri yayınlandı. 8 saatlik toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, CHP'nin uyguladığı politikaların doğru ve yerinde olduğu belirtildi. Bildiride, "CHP yeni bir genel başkan arayışında değildir. Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'ı destekliyoruz. Kurultayda tekrar aday olmasını istiyoruz" denildi.

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplanan il ve belediye başkanları toplantısının ardından bir bildiri yayınladı. Bildiride, "CHP yeni bir genel başkan arayışında değildir. Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'ı destekliyoruz. Kurultayda tekrar aday olmasını istiyoruz" denildi.

Kurultay sürecine giren CHP'de bugün Ankara'da bir araya gelen il, ilçe, belde ve belediye başkanları yaklaşık 8 saat süren toplantının ardından CHP lideri Baykal'a destekt bildirisi yayınladı.

Bildiride, toplantıda söz isteyen tüm il başkanları ve belediye başkanlarına söz verildiği belirtilirken, konuşmalarda 22 Temmuz seçimlerinde AKP'nin yoğun bir şekilde dini kullanarak oy aldığı, ayrıca büyük miktarda para harcanarak seçmenlere birebir, kömür, gıda, okul malzemesi yardımları yanında doğrudan çek ve para verildiğinin tartışıldığı ifade edildi.

Bildiride, toplantıda konuşanların, CHP'nin uyguladığı politikaların doğru ve yerinde olduğu yönünde görüş bildirdiği ifade edilirken, bu politikaların halka anlatılması için daha çok gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladıkları belirtildi.

Başlayan kongre sürecinin de değerlendirildiği kaydedilen bildiride, şöyle denildi:

"-Genel Başkanımızın ve MYK'nun izlediği politikaların doğru ve yerinde olduğunu belirtiyor ve destekliyoruz.

-AKP'nin muazzam para harcaması, dini siyasete alet etmesi, basının ve sermaye çevrelerinin AKP'ye büyük destek sağlamasına rağmen, Genel Başkanımızın büyük gayretleri ile CHP oylarında bir düşme olmamasını önemli sayıyor ve geleceğe umutla bakıyoruz.

-Kongre sürecinden ve Kurultaydan partimizin güçlenerek çıkması için her türlü gayreti göstereceğiz.

-CHP yeni bir genel başkan arayışında değildir. Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'ı destekliyoruz. Kurultayda tekrar aday olmasını istiyoruz.

CHP laik demokratik cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sahip çıkarak, sosyal demokrat ilkeler doğrultusunda ülke sorunlarını çözmek için var gücüyle çalışmalarını sürdürecektir.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title