Haberler

CHP'nin "Telekulak" Rotası Hazır

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Dinlendiği İddialarını Araştırmak Üzere Kurulan Ancak Yasadışı Dinleme İddialarını da İnceleyecek Olan Araştırma Komisyonu, Hızlı Bir Başlangıca Hazırlanıyor.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarını araştırmak üzere kurulan ancak yasadışı dinleme iddialarını da inceleyecek olan Araştırma Komisyonu, bugüne kadar sadece görev dağılımını yaparken, komisyonun CHP'li üyesi Tacidar Seyhan, gerçekleştirilecek ilk toplantıda hızlı bir başlangıca hazırlanıyor. Seyhan, dinlemeyi yapan kurum ve kuruluşların veri tabanı ve datalarını inceleme talebinde bulunacak ve "dinleme tekniklerinde kullanılan cihazların nitelikleri konusunda bilgi alıp inceleme yapma, yasadışı dinlemeleri takip eden bir birim varsa bu birimin hangi koşullarda çalıştığını ve çalışma sistemleri konusunda değerlendirme, dinleme konusunda devletin aldığı önlemler, dinleme cihazlarının Türkiye'ye hangi denetimlerden sonra girebildiği" gibi sorulara yanıt arayacak. Seyhan, komisyonun AKP'li başkan ve üyeleriyle aynı inanç doğrultusunda çalışabileceklerini umduğunu belirterek "Komisyon üyelerinin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda ilgili makamlarla ilişkiye geçerek müştereken bilgilenme yolunu seçeceklerine inanıyoruz. Endişemiz bunun farklı gerekçelerle kısıtlı bir araştırmaya dönüştürülmesidir" dedi.

CHP, Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddiaları üzerine kurulan Araştırma Komisyonu aracılığıyla, iddialı bir Telekulak araştırmasına hazırlanıyor. Komisyon üyesi ve CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, bugüne kadar komisyonun sadece görev dağılımı için toplandığını belirterek yapılacak ilk toplantıda, önemli taleplerde bulunacağını söyledi. Komisyon toplantısında, dinlemeyi yapan kurum ve kuruluşların veri tabanı ve datalarını inceleme talebinde bulunacağını dile getiren Seyhan, telekulak iddialarının Ergenekon soruşturması kapsamında daha büyük önem kazandığını söyledi. Seyhan, "dinleme tekniklerinde kullanılan cihazların nitelikleri konusunda bilgi alıp inceleme yapmayı, yasadışı dinlemeleri takip eden bir birim varsa bu birimin hangi koşullarda çalıştığını öğrenip, çalışma sistemleri konusunda bir değerlendirme talebinde bulunmayı düşünüyorum. Ayrıca emniyet dışında var olduğunu düşündüğümüz ve son derece gelişmiş cihazlar kullanan bir takım güç odaklarının nasıl takip edildiği konusunda yapılan çalışmaları araştıracağız. Yasadışı dinleme konusunda devletin güvenlik güçlerinin aldığı önlemleri ve bu cihazların Türkiye'ye girişi konusunda hangi denetimlerin yapıldığı hususunda bilgilendirme ve inceleme talebinde bulunacağız. Şu ana kadar yapılan dinlemelerin sayısı ile bu dinlemelerin ne kadarının mahkeme kararıyla yapıldığı ne kadarının mahkeme kararı olmadan yapıldığının tespitine çalışacağız" diye konuştu.

-"ŞEFFAF BİR ARAŞTIRMA ZARURET HALİNİ ALDI"-

Tacidar Seyhan, endişelerinin araştırma komisyonunun çalışmalarının kısıtlı bir araştırmaya dönüştürülmesi olduğunu da belirterek "AKP'li başkan ve üyelerin bu konuda aynı inanç doğrultusunda çalışabileceğini umuyoruz. Bu komisyon üyelerinin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda ilgili makamlarla ilişkiye geçerek müştereken bilgilenme yolunu seçeceklerine inanıyoruz. Telekulak iddiaları herhangi bir gerekçe ortaya konulmadan şeffaf bir araştırma yapılması zaruret halini almıştır" dedi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title