Haberler

CHP'nin Teklifi Kabul Edilmedi

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Trabzon'da Meydana Gelen Olaylarla İlgili "Meclis Araştırması" Açılmasına İlişkin Önergesinin Gündeme Alınması Reddedildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Trabzon'da meydana gelen olaylarla ilgili "Meclis Araştırması" açılmasına ilişkin önergesinin gündeme alınması reddedildi.

Öneri lehinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Halil Akyüz, rahip Santoro ve Dink cinayetine karışanların Trabzonlu olması nedeniyle bu ile haksızlık edildiğini anlatarak, "'Ordu, Trabzon'a el koysun' diyenler bile çıktı. Trabzonlulara haksızlık ediliyor. İki katil Trabzonlu olduğu için 1 milyon insanın onuruyla oynanmaz" diye konuştu.

AKP Trabzon Milletvekili Asım Aykan da öneri aleyhinde söz alarak, Kafkaslar'daki enerjinin çıkış kapılarından birisinin Karadeniz olduğunu söyledi ve Trabzon'un önemine dikkat çekti. Trabzon'da özel bir tertibin devreye konulmak istenmesinden endişe duyduklarını kaydeden Aykan, "Trabzon'un üç hassasiyeti var. Bayrak-devlet, inanç ve Trabzonspor. Bunlarla oynayanlar, cevabını alır" diye konuştu.

Aykan, bazı yayın organlarında Trabzonlulara hakaret edildiğini öne sürerek, bu yayınları kınadı.

CHP Trabzon Milletvekili Şevket Arz, grup önerisinin lehinde söz alarak, Trabzon üzerinde bir takım oyunlar oynandığını ileri sürdü. Arz, "Trabzon üzerine

gölge düşürülmek isteniyor. Çocuklardan katiller yaratılmak isteniyor" dedi.

AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ise grup önerisinin aleyhinde söz alarak, son günlerde Trabzon'da meydana gelen olayların, aslında Trabzon dışında tezgahlandığını söyledi. Daha sonra yapılan oylamada, CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title