Haberler

CHP'nin Kazanma İddiası Yok"

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, "Siyaset başkası kaybetsin diye yapılmaz. 'Ben kazanayım' diye siyaset yapılır ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanma iddiası yok. 'Ben kazanayım' demiyor.

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, "Siyaset başkası kaybetsin diye yapılmaz. 'Ben kazanayım' diye siyaset yapılır ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanma iddiası yok. 'Ben kazanayım' demiyor. 'AK Parti kaybetsin' diyor." dedi.

Malkara Öğretmenevi'nde düzenlenen muhtarlar toplantısında konuşan Şentop, CHP'nin seçim kazanma gibi bir iddiasının olmadığını, tek amacının AK Parti'nin milletvekili sayısını düşürmek olduğunu belirtti.

Seçim öncesinde ziyaret ederek oy talep ettikleri yerlere uğrama imkanları olmadığını dile getiren Şentop, "Takip ettiniz, seçimden hemen sonra Meclis, çalışmalara başladı. İki tane önemli kanun

değişikliği yaptık. Kanun değişikliği tamamlandıktan sonra Meclis tatile girmiş

oldu. Meclis tatile girdi ama milletvekilleri, özellikle AK Partili milletvekilleri

tatile girmedi. CHP'liler hep tatilde zaten. Meclis'e de gelmiyorlar. Buraya

uğrayan var mı bilmiyorum? Özellikle sizin hemşehriniz Faik Öztrak. Faik Öztrak hiç geliyor mu? Biz de onu hiç

görmüyoruz. Meclis'te falan da görmüyoruz kendisini." diye konuştu.

Şentop, çalışmalarına durmaksızın devam edeceklerine vurgu yaparak, Tekirdağ'a sık sık geleceğini ve programı dahilinde mahalleleri, kırsal bölgeleri ve STK'ları tek tek ziyaret edip sıkıntıları dinleyeceğini ifade etti.

24 Haziran'da yapılan seçimde CHP'nin HDP'yi desteklediğini ve HDP'nin barajı aşması için çaba gösterdiğini aktaran Şentop, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi, Muharrem İnce'den daha az oy aldı

biliyorsunuz. Bir başka gerçek daha var. HDP diye bir parti var. Bu partinin de

cumhurbaşkanı adayı vardı cezaevinde. Bu

partinin cumhurbaşkanı adayı da kendi partisinden az oy aldı. HDP, Selahattin

Demirtaş'tan daha fazla oy aldı. Nereden aldı bu oyu? Cumhurbaşkanlığı

seçiminde, Cumhuriyet Halk Partililerin bir kısmı kendi partilerine oy

vermediler. HDP'ye oy verdiler.

Bunu nereden biliyoruz, Güneydoğu Anadolu

Bölgesi'nde, özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın ağırlıklı olduğu bölgede HDP'nin önceki seçimlere göre yüzde 7 oy kaybı

var. Nerede oy almış bu açığını nerede telafi etmiş? İstanbul'da, İzmir'de ve Ankara'da fazla oy almış. Nerede

oyunu arttırmış? Bakıyorsun, Beşiktaş'ta, Kadıköy'de arttırmış. CHP'nin güçlü olduğu yerlerde oyunu arttırmış

HDP. CHP Genel Merkezi'nden talimat verilmiş. 'Bir ailede 3 kişi varsa bunlardan biri HDP'ye oy versin' diye talimat verilmiş."

"HDP'ye oy verin" yönündeki talimatın bir gazeteci tarafından kamuoyuna aktarıldığını hatırlatan Şentop, şunları kaydetti:

"Genel Merkezin talimatı diye

bir mesaj paylaşıldı. Partililer arasında, birisi de bunu bir gazeteciye

göndermiş. O gazeteci de bunu yayımladı.

Niye, HDP barajı geçsin diye. HDP barajı geçerse CHP'nin ne işine yarıyor? CHP'nin hiçbir işine yaramıyor. Milletvekili

sayısı mı artıyor, hayır. Ne işe yarıyor bu? Bu AK Parti daha az milletvekili

çıkartsın. 'Tayyip Erdoğan daha az oy alsın' diye. Siyaset başkası kaybetsin diye yapılmaz, 'Ben kazanayım' diye siyaset yapılır ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanma iddiası yok. 'Ben kazanayım' demiyor. 'AK Parti kaybetsin' diyor."

Toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Sungur, Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title