Haberler

CHP'nin İzmir'den Milletvekili Seçilen Adayları

CHP, 2007 Genel Seçimlerinde İzmir'de 1. Bölgeden 5, İkinci Bölgeden 6 Olmak Üzere Toplam 11 Milletvekili Çıkardı. CHP İzmir 1. Bölge Milletvekilleri: Şükran Güldal Mumcu, Harun Öztürk, Bülent Baratalı, Abdurrezzak Erten, Ahmet Ersin. CHP İzmir İkinci Bölgeden Seçilen Milletvekilleri: Oğuz Oyan, Recai Birgün, Mehmet Ali Susam, Canan Arıtman, Selçuk Ayhan, Kemal Anadol.

CHP, 2007 genel seçimlerinde İzmir'de 1. bölgeden 5, ikinci bölgeden 6 olmak üzere toplam 11 milletvekili çıkardı. CHP İzmir 1. bölge milletvekilleri: Şükran Güldal Mumcu, Harun Öztürk, Bülent Baratalı, Abdurrezzak Erten, Ahmet Ersin. CHP İzmir ikinci bölgeden seçilen milletvekilleri: Oğuz Oyan, Recai Birgün, Mehmet Ali Susam, Canan Arıtman, Selçuk Ayhan, Kemal Anadol.

1. BÖLGEDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN ADAYLAR

ŞÜKRAN GÜLDAL MUMCU

2007 seçimleri için İzmir'de 1.bölge 1. sırada aday gösterildi. 1951 yılında Denizli'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İş İdaresi Bölümü mezunu. Devlet Yatırım Bankası Proje Değerlendirme Uzmanı olarak hizmet verdi. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Kurucusu ve Başkanı. Meclise ilk kez girecek. Mumcu, 2 çocuk annesidir. İngilizce biliyor.

HARUN ÖZTÜRK

1953 senesinde Konya'da doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Eski Maliye Müfettişi. Maliye Bakanlığı BÜMKO Daire Başkanlığı, Stuttgart Başkonsolosluğu Eski Maliye ve Gümrük Ataşesi, İş ve İşçi Bulma Kurumu Eski Genel Müdürlüğü, Orman Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. DSP Genel Saymanı, PM Üyesi. Meclise ilk kez girecek isimlerden biri. Evli ve 2 çocuk babası. Fransızca ve Almanca biliyor.

BÜLENT BARATALI

1947'de Urla'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 22. dönem İzmir Milletvekili. Dört kez Urla Belediye Başkanlığı, İzmir Barosu Eski Genel Sekreteri, CHP İzmir Eski İl Başkanı, Ege Belediyeler Birliği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Eski Üyesi, Yarımada Belediyeler Birliği Kurucusu ve Eski Başkanı, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Kurucusu ve Eski Başkanı, Türkiye Kent Kooperatifler Kurucusu ve Eski Başkan Yardımcısı, CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı görevlerinde bulundu. Bülent Baratalı evli

olup üç çocuk babasıdır.

ABDURREZZAK ERTEN

1953'te Mardin'de doğdu. Ticari İlimler Akademisi mezunu. CHP ve MP Üyesi. Üç dönem Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği ve bir dönem Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptı. CHP 22. Dönem İzmir Milletvekili. 23. dönemde tekrar meclise girecek isimlerden biri.

AHMET ERSİN

1950 İzmir doğumlu. Ahmet Ersin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İzmir Barosu Üyesi. 18. ve 22. Dönem İzmir Milletvekili olarak görev yaptı. Ahmet Ersin evli ve 3 çocuk babası.

2. BÖLGEDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN ADAYLAR

KIVILCIM KEMAL ANADOL

1941 yılında Safranbolu'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Türkiye Yazarlar Sendikası ile Bilim ve Edebiyat Eserleri Birliği Üyesi. Abdi İpekçi Barış-Dostluk Ödülü sahibi. TBMM Kit Karma Komisyonu Üyesi, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, TBMM Avrupa Ekonomik Topluluğu Üyesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi. CHP Grup Başkanvekilliği ve CHP 22.Dönem İzmir Milletvekilliği görevlerinde bulundu.

OĞUZ OYAN

1947 yılında İzmir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi, Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Maliye Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak hizmet verdi. Tariş Tarım Kooperatifleri Birlikleri Eski Genel Müdürü ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Araştırma Merkezi Eski Müdürü. CHP 22. Dönem Grup Başkanvekili, CHP Merkez

Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP 22. Dönem İzmir Milletvekili. Oğuz Oyan evli ve 2 çocuk babasıdır.

RECAİ BİRGÜN

1966 Kelkit doğumlu. Polis Akademisi mezunu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce biliyor.

MEHMET ALİ SUSAM

1956 da Bursa'da doğdu. Ege Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu. CHP eski Gençlik Kolları Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı, Buca Esnaf ve Sanatkarlar Sanayi Sitesi Kurucusu, SHP eski İzmir İl Yön. Kurulu Üyesi, Buca Belediyesi eski Meclis Üyesi ve Başkanvekili. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi, Buca Esnaf Okulu Kurucusu, Buca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi eski Yönetim Kurulu Başkanı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanvekili

ve Yönetim Kurulu Başkanı, BESEŞ Kurucusu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Üyesi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Yönetim Kurulu Başkanı. Ali Susam, evli ve 2 çocuk babasıdır.

CANAN ARITMAN

1950 yılında Ankara'da doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Aynı zamanda 2. Dönem İzmir Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili, Grup Başkanvekili, Grup Sözcüsü ve Sağlık Komisyonu Başkanı, İzmir Tabip Odası Üyesi. İzmir Jinekoloji Derneği Kurucu Üyesi, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, TBMM Avrupa Parlamentolararası Nüfus Kalkınma Grubu Üyesi. Üreme Sağlığı Alt Komisyon Başkanı. CHP 22. Dönem İzmir

Milletvekili. Canan Arıtman evli olup 2 çocuk annesidir.

SELÇUK AYHAN

1953 yılında Dinar'da doğdu. Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu. Genç Sosyalistler Birliği eski Bornova Şube Başkanı, İlerici Gençler Derneği eski İzmir Şube Sekreteri, Makine Mühendisleri Odası eski İzmir Şube Sekreteri, Ege Bölgesi Sanayi Odası Üyesi, CHP Konak İlçe Kurucu Yönetim Kurulu eski Sekreteri, CHP Konak İlçe eski Başkan Yardımcısı. CHP İzmir eski İl Başkanı. Selçuk Ayhan, evli ve üç çocuk babasıdır.

(YB-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title