Haberler

CHP'nin Hazırladığı Seçim Raporuna İmamlardan Tepki

Konya'da İmamlar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu Tarafından Açıklanan Seçim Sonuçlarını İnceleyen Raporunda Yer Alan, "İmamlar Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Propagandasını Yaparak Anadolu İnsanı Üzerinde Etkinlik Sağlamıştır" İfadelerine Tepki Gösterdi.

Konya'da imamlar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu tarafından açıklanan seçim sonuçlarını inceleyen raporunda yer alan, "İmamlar Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) propagandasını yaparak Anadolu insanı üzerinde etkinlik sağlamıştır" ifadelerine tepki gösterdi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkanı Hüseyin Demirci, CHP'nin hazırladığı rapora değinerek, "Gerek devletimizin bize verdiği görev olsun, gerekse dinimizin bize verdiği görev olsun bu bir peygamber görevidir. Bu görev, dinimizi toplumun her kesimine, siyasi parti, fikir, topluluk farkı gözetmeksizin anlat görevidir. Bizim hiçbir zaman hiçbir siyasi partinin aleyhinde ya da lehinde çalışmamız söz konusu değildir. Diyanet çalışanları, görevlisinin, misyonlarının

farkındadır. Mihraba geçtği zaman arkasında duran her siyasi fikirden cemaati olduğunun bilinci içindedir. Böyle bir suçlamaya maruz kalmamız söz konusu bile olamaz" dedi.

Raporun ön yargıyla yazıldığını da savunan Demirci, "Bu rapor, hazırlayanların ön yargısından dolayı meydana gelmiştir. Bir cami görevlisi ya da diyanet çalışanı, böyle bir duruma geldiğinden Allah'ın huzurunda sorumlu olacağının bilinci içindedir. Bu sebepten dolayı bu raporu hazırlayanların derinlemesine bir incelemede bulunmadıklarını düşünüyoruz. Hatta eğer ellerinde böyle bir olayın belgesi varsa, hmen o din görevlisini şikayet etsinler. Bu en doğal hakları" diye konuştu.

(MÇ-FM-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title