Haberler

CHP'nin Eskişehir Mitingi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Eskişehir Mitingine, Seçime Birlikte Girme Kararı Aldıkları Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer ile Birlikte Katıldı. Mitingde, Bir Belediye Başkanının Cebinden Parasını Çalan Yankesici, Sivil Polisler Tarafından Yakalandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Eskişehir mitingine, seçime birlikte girme kararı aldıkları Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer ile birlikte katıldı. Mitingde, bir belediye başkanının cebinden parasını çalan yankesici, sivil polisler tarafından yakalandı.

Eskişehir'in Odunpazarı Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde halka hitap eden Baykal, mitinge katılan Eskişehirli DSP lideri Zeki Sezer'e, "Bu seçim döneminde, örnek bir işbirliğini birlikte gerçekleştirdiğimiz değerli kardeşim" diye hitap ederek söz verdi. Sezer, yaptığı konuşmada, "Sizlerle buluşmaktan büyük bir mutluluk, onur duyuyorum. Sizi içtenlikle kutluyorum, başaracağınıza inanıyorum. Eskişehir'de yerel yönetimlerde nasıl çağ atlamayı başarmışsak, bütün Türkiye'de önümüzdeki dönemde

aydınlık geleceği birlikte kuracağız. Size güveniyorum. Değerli hemşehrilerim, ben vatandaş Zeki Sezer olarak Türkiye'yi aydınlığa götürecek bu toplulukla birlikte bulunmaktan gurur duyuyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Önümüzdeki dönem bambaşka bir Türkiye'de birlikte el ele, kardeşçe yaşayacağız. Güneşli güzel günler göreceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, Eskişehir mitingine Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer ile birlikte gelerek tarihi bir görev yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye'de bugüne kadar olmayan bir dayanışmayı sergiliyoruz. Türkiye umutla, heyecanla bu dayanışmayı destekliyor. Gittiğimiz her yerde bunu görüyoruz. Çıkış yolu buradan geçiyor. Bugün burada siz de bütünleşmişsiniz. Sizin arkanızda, inşallah bütün Türkiye bütünleşecek. Pazar günü iktidara sosyal demokrasiyi, Cumhuriyet Halk Partisi'ni,

Demokratik Sol Parti'yi, bu memleketi seven insanları çıkaracağız. Eskişehir halkıyla, aydınlarıyla, esnafıyla, sanayicisiyle, Türkiye'nin yüz akı bir yer. Çok değerli bir Büyükşehir Belediye Başkanı hizmet ediyor. Eskişehir seçimde penaltı atacak. Bütün herkesin gözü Eskişehir'de. Sakın ha, topu auta atmayın" diye konuştu.

Baykal, iktidara geldikleri takdirde mazotta ÖTV'yi, yeşil kartı kaldıracaklarını, nüfus cüzdanı olan her Türk vatandaşını bütün sosyal haklardan yararlanacak hale getireceklerini, yardıma muhtaç ailelere maaş bağlayacaklarını ve aylığı da annelere verecekleri vaatlerinde bulundu.

Bu arada, CHP Genel Başkanı Baykal ile DSP lideri Sezer, kendilerine verilen beyaz güvercinleri uçurdu. Deniz Baykal ve Zeki Sezer, mitinge katılan Rus asıllı Olga Gübüz'ün kucağındaki 1 yaşındaki kızı Emine Gürbüz'ü de kucaklarına alarak bir süre sevdi.

Baykal, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in de katıldığı mitingde, CHP Eskişehir milletvekili adayları Tayfun İçli, Murat Sönmez, Muharrem Şenel, Ayhan Türkseven, Ayşegül Ünügür ve Nafi Makaroç'u tanıttı.

Öte yandan, mitinge katılan Eskişehir'in Beylikova Belediye Başkanı Hasan Tezel'in cebinden yankesicilik yöntemiyle 400 YTL'sini çalan ve 22 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu tespit edilen B.G. (39), meydanda bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Balyoz Timi tarafından kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındı.

(OÖ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title