Haberler

"CHP'nin Elini Tutan Yok"

Bülent Arınç, 'Başörtüsü Meselesini CHP Çözmek İstiyorsa Çözebilir Elini Tutan Yok.' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Başörtüsü meselesini CHP çözmek istiyorsa çözebilir elini tutan yok. MHP çözmek istiyorsa yüksek sesle bunu ifade eder. Anayasa değişiklik teklifini getirir. Lütfen siz bir adım öne çıkın'' dedi.

Arınç, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Anayasa Değişikliği teklifinin 11. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bülent Arınç, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan'ın, ''başörtüsü meselesinin'' teklifte neden yer almadığı sorusuna şu karşılığı verdi:

''Demek ki özlemle bu meseleyi bekliyor. Bu konunun bayraktarlığını siz yapın, bu konuyu siz ele alın. Çünkü benim geçmişte siyaset yaptığım Refah Partisi (RP) ve Fazilet Partisi (FP) bu sebeple kapatıldı ve benim için siyasi yasak istendi. İktidarda iken AK Parti hakkında kapatma davası açıldı, sebeplerden bir tanesi de buydu. Dolayısıyla başörtüsü meselesini CHP çözmek istiyorsa çözebilir elini tutan yok, MHP çözmek istiyorsa sadece soruyla değil yüksek sesle bunu ifade eder; kanun ve Anayasa değişiklik teklifini getirir. Bunu bir siyasi istismar konusu olarak değil, Sayın İnan'ın yüreğinden geçen ve inandığı bir konu olarak görüyorum. Arkadaşıma her zaman destek olmaya hazırım ama lütfen siz bir adım öne çıkın. Anayasa değişiklik teklifinin içinde bu madde de olsun derseniz, o zaman 10. ve 42. maddelerde yaşadığımız serencamı da bilmeniz gerekir.''

Arınç, katıldığı bir televizyon programında, ''Bu paketin içerisinde Anayasa Mahkemesini de düzenleyen bir madde olduğunu belirterek, mahkemenin referandum sonuçlarını iptal etmeye kalkması halinde büyük hukuki kaos çıkar'' dediğini anımsatarak, ''Bunu çatışma anlamında söylemedim. 367 meselesinde karşılaştığımız olayı bugün yaşamak istemiyoruz. Referandum sonuçlarını Anayasa Mahkemesine götürmek isteyenler varsa götürsünler ve karşı cevabını alsınlar''dedi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title