Haberler

CHP'nin Çorum Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Onlar sanıyorlar ki 'biz bunlara görev vermedik bunlar mağdur edebiyatı yapacaklar'. Biz mağdur edebiyatı yapmayız çünkü biz yetkiyi saraydan değil, yetkiyi halktan alırız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Onlar sanıyorlar ki 'biz bunlara görev vermedik bunlar mağdur edebiyatı yapacaklar'. Biz mağdur edebiyatı yapmayız çünkü biz yetkiyi saraydan değil, yetkiyi halktan alırız" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Abide Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 13 yıldır Türkiye'yi yönetemediğini, Türkiye'de bir yönetim boşluğu olduğunu savunarak, "Her seferinde 'bizi kandırdılar' diyorlar. Ey kardeşim siz çocuk musunuz? Kandırılan insanların başbakanlık koltuğunda oturması tuhaf değil mi? Eğer onlar birileri tarafından kandırılıyor ve yönetiliyorsa bize düşen görev onları o koltuktan indirmektir. Görevimiz budur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'daki seçimde milli iradenin tecelli ettiğini ve herkesin milletin iradesine saygı duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşların "Ben tek bir partiyi iktidar yapmıyorum, diktatör bir yönetime izin vermiyorum. Siyasi partiler bir araya gelsinler, otursunlar, konuşsunlar, bir koalisyon kursunlar ve hükümet oluştursunlar. Memlekette gerginlik var, bu gerginliği bitirsinler" dediğini söyledi.

CHP olarak milletin iradesine saygı duyduklarını ve AK Parti'nin koalisyon teklifini kabul ettiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"(Gelin koalisyon kuralım) dediler, 'hay hay' dedik. Bizim için bir sorun yok. Biz milletin iradesine saygılıyız. Çünkü biz demokratız, demokrasiyi savunuyoruz. 10 günlük bir görüşmemiz oldu. Görüşmenin sonunda 'biz koalisyon istemiyoruz, 3 aylık seçim hükümet istiyoruz' dediler. Biz de '3 ay sonra hangi gerekçeyle seçime gideceğiz' dedik. Sen kuramadın tamam ama Anayasa'ya göre ikinci partiye yetki verilmesi lazım. Saray o görevi vermedi. Onlar sanıyorlar ki 'biz bunlara görev vermedik, bunlar mağdur edebiyatı yapacaklar'. Biz mağdur edebiyatı yapmayız. Çünkü biz yetkiyi saraydan değil, yetkiyi halktan alırız."

Vatandaşlara, 1 Kasım'daki seçimlerde sandığa gitme çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Anayasa'yı çiğneyen, temayülleri çiğneyen, gelenekleri çiğneyen, kurallara göre görev verilmesi gereken bir partiye görev verilmiyorsa siz oylarınızla o görevi verin ve demokrasinin önünü açın. Bu çağrıyı yapıyorum. Biz bunu yapabilirsek halkın iradesinin önünde hiçbir güç duramaz" diye konuştu.

CHP olarak açıkladıkları seçim bildirgelerinin diğer partiler tarafından örnek alındığını, bu açıdan memnun olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sorunlarını, dünyanın sorunlarını en iyi tespit eden kadro CHP'de var. Hangi sorunların nasıl çözüleceğini bilen kadro CHP'de var. Şimdi onlar da utana sıkıla 'asgari ücreti bin 300 lira yapacağız' diyorlar. 'Asgari ücreti vergisiz net bin 500 lira yapacağız, taşeron işçiliği kaldıracağız' dedik. 800 bin taşeron işçi var. Bunlara 'kadro vereceğiz' dedik. 'Veremezsiniz, verirseniz ülke batar' dediler. Şimdi diyorlar ki 'taşeron sorununu çözeceğiz' Günaydın. 13 yıldır neden çözmedin? Onların dünyadan haberi yoktu."

Terör nedeniyle hergün şehit haberleri geldiğini, gittikleri her yerde annelerin, "ne olursunuz bu terörü bitirin. Benim çocuğum öldü, başka annelerin çocukları ölmesin" dediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 13 yıldır terör sorununu çözemediğini söyledi. Terör sorununu ancak CHP'nin çözebileceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. CHP avukatların bürolarında kurulmadı, CHP savaş meydanlarından gelen Kuvayimilliyeciler tarafından kuruldu. O nedenle bu sorunu çözerse ancak CHP çözer" dedi.

Mitingde ezan okunduğu sırada konuşmasına bir süre ara veren Kılıçdaroğlu, mitingin sonunda CHP Çorum Milletvekili adayları Tufan Köse, Muharrem Bozdoğan, Dinçer Solmaz ve Saim Topgül ile vatandaşları selamladı.

Kılıçdaroğlu mitingin sonunda vatandaşlara karanfil dağıttı.

Mitingin ardından Oğuzlar ilçesine giden Kılıçdaroğlu, belediye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Daha sonra Belediye Başkanı Orhan Ateş'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na, etrafında CHP yazan ahşap sandık içerisinde ilçede yetişen cevizlerden hediye edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Türkiye Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
title