Haberler

CHP'nin Başvurusu Pazartesi Görüşülecek

Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin Cumhurbaşkanı Seçiminin Takvimini Düzenleyen Meclis Kararının İptali ve Yürürlüğünün Durdurulması İstemiyle Açtığı Davayı Pazartesi Günü Görüşebileceği Bildirildi.

Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin cumhurbaşkanı seçiminin takvimini düzenleyen Meclis kararının iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı pazartesi günü görüşebileceği bildirildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Tülay Tuğcu ile birlikte daha önce planlanan bir ziyaret nedeniyle Azerbaycan'a gideceklerini söyledi.

Kılıç, CHP'nin, cumhurbaşkanı seçiminin takvimini düzenleyen Meclis kararının iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davanın pazartesi günü görüşülebileceğini kaydetti.

CHP'nin açtığı davanın dilekçesinde, cumhurbaşkanı seçim takviminin, ''3'er gün arayla 4 tur'' esasına uygun olmadığı ve bu şekilde TBMM İçtüzüğü'nün ilgili hükümleri ile Anayasa'nın 102. maddesinin 3. fıkrasının ihlal edildiği iddiasına yer veriliyordu.

Bu arada, TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, ''11. Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğine'' ilişkin dilekçesi de okunarak cumhurbaşkanı seçiminin yapılmasına imkan kalmadığı,seçimle ilgili bundan sonraki oylamaların iptal edildiği belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title