Haberler

CHP'nin Başbakan ve İçişleri Bakanı Hakkında Verdiği Önerge Reddedildi

CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay Hakkında Verdiği Soruşturma Önergesi TBMM Genel Kurulu'nda 305 Oyla Reddedildi.

CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği soruşturma önergesi TBMM Genel Kurulu'nda 305 oyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve 57 CHP milletvekilinin, "yasa dışı dinlemelere zemin oluşturdukları ve himaye ettikleri, özel hayatın gizliliği ve korunması ile haberleşme hürriyeti ve gizliliği hak ve ilkelerinin yoğun ve keyfi şeklinde ihlal edilmesine göz yumdukları, bu suretle görevlerini kötüye kullandıkları, bu eylemlerinin TCK'nın 257. maddesine uyduğu" iddiasıyla Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Atalay hakkında meclis soruşturması açılmasına ilişkin verdikleri önergenin görüşmelerini tamamladı. Görüşmelerin sonunda soruşturma önergesi gizli oylamayla oylandı. 435 milletvekilinin katıldığı oylama sonucunda soruşturma önergesi 120 kabul oyuna karşı, 305 ret oyuyla reddedildi. Oylamada 8 çekimser, 2 boş oy kullanıldı.

(ZÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title