Haberler

CHP'nin Başbakan Erdoğan Hakkında Verdiği Gensorunun Görüşmelerinde Gerginlik

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP'nin Başbakan Erdoğan Hakkında Verdiği Gensorunun Görüşmeleri Sırasında, Gensoru Gibi Çok Önemli Bir Denetim Yolunun Bu Kadar Ucuza Harcanmaması Gerektiğini Belirterek, "Başbakan'a Gensoru Vermek Bir Hükümet Devirme Girişimidir.

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP'nin Başbakan Erdoğan hakkında verdiği gensorunun görüşmeleri sırasında, gensoru gibi çok önemli bir denetim yolunun bu kadar ucuza harcanmaması gerektiğini belirterek, "Başbakan'a gensoru vermek bir hükümet devirme girişimidir. Çok ciddi bir iştir. Tek sayfalık içi boş iddialarla hükümet düşürmek mümkün değildir. Olsa olsa sizin iddialarınız düşer" dedi. CHP milletvekilleri, Ergün'ün CHP'nin Adnan Menderes'in idamı konusunda ikircikli tavır sergilediği yönündeki eleştirisine sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin 1 Mayıs'ta yaşanan olaylardan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmelerde AK Parti Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Ergün, 1996 yılında Kadıköy'deki 1 Mayıs gösterilerinde yaşanan olayların ardından bir CHP yetkilisinin yaşananlardan polisi sorumlu tuttuğunu ve gaz bombası ve tazyikli su kullanılmamasını eleştirdiğini hatırlattı. Bu değerlendirmeyi yapan kişinin CHP Genel Sekreteri Önder Sav olduğunu dile getiren Ergün, dün farklı, bugün farklı tavır sergilenmesini eleştirdi. Ergün, "Polis bu tür olaylarda gaz bombası kullanmasın, ne oluyor öksürük mü yapıyor? Tazyikli su kullanmasın, ne oluyor, üşütüyor mu? Plastik mermi kullanmasın, ne oluyor acıtıyor mu? Polis ne yapsın, düdük çalarak mı önlesin?" şeklinde konuştu. Ergün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin de Kadıköy'deki olaylardan sonra farklı değerlendirmelerde bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İkircikli bir tutumunuz var. Danıştay saldırısında da bütün olayları bizim üstümüze yıkmaya çalıştınız. Adnan Menderes'in idamıyla ilgili de ikircikli tutumunuz var. Coşkuyla karşılayanlarınız var. Deniz Gezmiş idamı hak edecek bir suç işlememiş olabilir, ama milli kahraman da değildir. Ama burada milli kahraman gibi gösterdiniz. Bu gençlere, onları kullananlar yüzünden yazık olmadı mı? Onların idamına parmak kaldıranları siz burada Cumhurbaşkanı seçtiniz. İlhan Selçuk'un sabaha karşı evinden alınması yanlış olabilir, ama İlhan Selçuk sütten çıkmış ak kaşık mı? Bu yaşında darbeciliğe fikir finansmanı sağlamanın neresi ak kaşıklık?" Ergün'ün konuşmasına CHP milletvekilleri sert tepki gösterdi. CHP'lilerin tepkilerini sıra kapaklarına vurarak göstermeleri üzerine oturumu yöneten TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP milletvekillerine "Haydi bitirin artık" diye seslendi. AK Parti Grup Başkanvekili Ergün, işçiyle illegal örgüt mensuplarını birbirine karıştırmaya kimsenin hakkı olmadığını belirtti. AK Parti hükümetlerinin işçilerin haklarını vermek konusunda yaptıklarının çok açık olduğunu belirten Ergün, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Böylesine bir yaklaşıma yasa dışı ve popülist bir karşılık verilmemeliydi. Gensoru gibi çok önemli bir denetim yolu bu kadar ucuza harcanmamalıydı. Başbakan'a gensoru vermek bir hükümet düşürme girişimidir. Çok ciddi bir iştir. Tek sayfalık içi boş iddialarla hükümet düşürmek mümkün değildir. Olsa olsa sizin iddialarınız düşer. Bu boş iddiaları buraya, yüce Parlamento'nun ve yüce milletimizin vaktini çalmak için getirdiniz. Eminim bundan sonra bu konularda daha dikkatli olursunuz. AK Parti Grubu'nun böylesine boş iddiaları destekleme ve Türkiye'nin gündemini meşgul etme imkanı yoktur. Türkiye'nin 1 Mayıs'tan 1 ay boyunca konuşacak daha önemli işleri var." Ergün'ün konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergün'ün CHP'yi Adnan Menderes'in idamından sorumlu tuttuğunu söyledi. Anadol, "Tarih bilir ki, Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes bilir ki Menderes'in idamını önlemek için CHP Genel Başkanı İnönü kapı kapı dolaşmıştır" dedi.

AK Parti sıralarından yükselen sesler üzerine Anadol, "Cehalete bakın. Cehalet sesleri bunlar" diye konuştu. Anadol, CHP'nin ne Adnan Menderes'in, ne Deniz Gezmiş'in, ne de hiçbir siyasi idamın yanında olmadığını vurgulayarak, "Biz tarihte yaşananların hesabını veririz. Ama biz de size sorunca 'biz gömlek değiştirdik' mazeretine takılıp kıvırtmayın" şeklinde konuştu.

(ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title