Haberler

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nde 7'nci Gün (3)

'ADALET YÜRÜŞÜ' BOLU İL SINIRINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nde 7'nci günün ilk molası, Bolu il sınırları içinde bulunan ve Gerede'ye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Aktaş mevkisinde verildi. Ankara'dan İstanbul'a başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe katılan Ergenekon ve Balyoz davalarının mağdurları emekli komutanlarla Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerinin yakınları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'yla birlikte yürüdü. Yürüyüşe çok sayıda milletvekilinin yanı sıra farklı il ve ilçelerden gelen teşkilat mensupları da katıldı. Kalabalık grubun önündekiler, büyük bir Türk bayrağı taşırken gruptakiler, marşlar ve türküler söyleyerek yürüdü.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ Yürüyüş bugün de polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Polis ekipleri, yol üzerinde önlem alırken, jandarma da ormanlık alanda nöbet tuttu. Yürüyüşe zaman zaman trafikte olan sürücüler de korno çalarak ve el sallayarak destek oldu.

CHP'li AĞBABA, DAVULLA YÜRÜYÜŞTEKİLERİ COŞTURDU

'Adalet Yürüyüşü'nde zaman zaman renkli görüntüler de yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, davul çalıp, söylenen marşlara ve türkülere ritim tutarak, eşlik etti.

KUMPAS DAVALARININ MAĞDURLARI KONUŞTU

Yürüyüşte Ergenekon ve Balyoz davalarıyla tanınan Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Mehmet Ali Çelebi, emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar, Deniz Kuvvetleri'nin kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler de yer aldı.

Balyoz ve Ergenekon davalarının mağdurları, yürüyüş öncesi yaptıkları açıklamalarda, yürüyüşe katılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Emekli Kurmay Albay Türkşen, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılmasıyla ilgili "Yürüyüşe katıldığım için çok mutluyum. Kumpas davalarında mağdur edilen arkadaşlarımız için yürüyorum. Türkiye'ye adalet gelmesi için yürüyorum. Bizim başımıza gelenlerin başkasının başına gelmesini istemediğim için yürüyorum. Adalet, onun bunun çekiştirdiği, birilerinin talimat verdiği bir yer haline gelmesin diye yürüyorum" dedi. Emekli Kurmay Albay Serdar ise "Burada olmaktan onur duyuyorum. Balyoz davaları sırasında yaşadığımız adaletsizlikleri anlayamayanlar inşallah bugün mesajımızı anlayacaklardır" diye konuştu.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE MYK TOPLANTISI

Öte yandan öğle molası sırasında, saat 13.00'te CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı da yapılacak. Toplantının ardından CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, bir açıklama yaparak, partisinin MYK gündemini kamuoyuyla paylaşacak.

Enver ALAS-Can EROK / ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Gerede Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title