Haberler

CHP'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümü

CHP Zonguldak Milletvekili Haberal: "Biz doğruya, adalete ve özgürlüğe talibiz. Çünkü adaletin, özgürlüğün ve hürriyetin olmadığı yerde mutluluk yoktur"

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, "Biz doğruya, adalete ve özgürlüğe talibiz. Çünkü adaletin, özgürlüğün ve hürriyetin olmadığı yerde mutluluk yoktur" dedi.

Haberal, partisinin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Memurlar Lokalinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bugün Türkiye Cumhuriyet'inin yaşamını sürdürmesinin partilerinin eseri olduğunu söyledi.

Türkiye'de demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesinin İsmet İnönü'nün çağdaş bir düşünce tarzına sahip olmasından kaynaklandığını ifade eden Haberal, "Partimizin her üyesi çok çalışmalıdır. CHP'liler asla kavga etmemeli. Doğru neyse onu yapmak durumundadır. Eğer bir şeye yanlış diyorsak onun doğrusunu mutlaka söylemeliyiz. Mutlaka halkımızın geleceğine katkı sağlayacağımızı insanlarımıza inandırmalıyız. Daha doğrusu bizler hizmete tabi olmalı ve eserler ortaya koymalıyız" diye konuştu.

Birileri yanlış yaptı diye o kişileri ağır şekilde tenkit etmenin kimseye bir şey kazandırmayacağını vurgulayan Haberal, şunları kaydetti:

"Bir şey yanlış ise doğruyu söylemek bizim görevimizdir. Ben böyle yapıyorum. Çünkü bunları bire bir yaşadım. Biz doğruya, adalete ve özgürlüğe talibiz. Çünkü adaletin, özgürlüğün ve hürriyetin olmadığı yerde mutluluk yoktur. Eğer adalet olmazsa orada anarşi zorbalık vardır. Dolayısıyla biz CHP'liler adalete, özgürlüğe, hürriyete ve çalışmaya talip olmalıyız. Birbirimize güvenmeliyiz. Eğer birbirimize güvenmesek yol kat edemeyiz. Birbirimizin yaptıklarına inanmalıyız. Eğer birisi doğru bir şey yapıyorsa onu desteklemek hepimizin görevidir."

Herkesin kendine göre inancı olduğunu, buna saygı gösterilmesi gerektiğine işaret eden Haberal, "Demokrasi dediğimiz şey budur. Bizim hürriyetimizin bittiği yerde başkasını hürriyeti başlar. Tabi kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyi başkasına yapmamalıyız. İşte o zaman toplum daha rahat olacaktır. Hepimiz daha rahat olacağız ve hep beraber ülkemizin geleceğine katkılar sağlayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milletvekilleri Haberal ve Ali İhsan Köktürk ile partililer, partilerinin 90. yıl dönümü pastasını kesti. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

İsmet İnönü Zonguldak Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title