Haberler

CHP Myk'daki Görev Değişimi

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, görevi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den devraldı.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, görevi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den devraldı.

CHP'de 35. Olağan Kurultay sonrası oluşan yeni yönetim görevine başladı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Sekreter olarak atanan Sındır da görevi Gürsel Tekin'den devraldı.

Sındır'a yeni görevinde başarılar dileyen Tekin, CHP'de bütün koltukların çok anlamlı olduğunu söyledi.

Genel sekreterlik koltuğunun aynı zamanda partinin vicdanı olduğunu belirten Tekin, "Bu görev partinin hafızasıdır, ben bu vicdanı temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Ben sizi belediye başkanlığı döneminizden tanıyorum, aynı başarıyı buraya taşıyacağınıza inancım var. Başarılar diliyorum, Allah utandırmasın" dedi.

Tekin, ihtiyaç duyması halinde Sındır'a her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu da bildirdi.

Sındır da Tekin'in çok önemli bir görevi layıkıyla yerine getirdiğini vurgulayarak, "Partimizi asırlık bir parti yapan aslında sizin gibi değerlerin bu partide görev almış olmasıdır. Bizler de sizlerin yükselttiği bu çıtayı daha yukarıya taşımak, partimizi iktidara taşımak, cumhuriyetimizin bekası için çalışacağız. Görevler devredilir ama partiye ve ülkeye olan sevda bitmez" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tekin, hükümetin dış politikasına yönelik eleştirilerde bulundu.

Türkiye'nin son 30 yıldır ilk kez zor durumda olduğunu savunan Tekin, "Türkiye adeta bir ev hapsine mahkum edilmiş durumda" ifadesini kullandı.

Tekin, İncirlik hava sahasında tüm koalisyon ülkelerinin uçakları uçarken, Türk uçaklarının uçmadığını ileri sürdü. Tekin, buradan kalkan uçakların ise PYD ile koordineli uçtuğunu savundu. Cenevre'de başlayacak Suriye görüşmelerine de değinen Tekin, "PYD'nin masaya oturup oturmaması değil de Türkmenleri o masaya oturtabilecekler mi, onu çok merak ediyoruz?" dedi.

Kamil Okyay Sındır da Türkiye'nin Suriye konusunda "aciz bir duruma" düştüğünü öne sürdü. Sındır, bu konuda daha kararlı bir politika izlenmesi gerektiğini söyledi.

"Kudüs'teki camilerde ezan sesi kesildi"

Hükümetin, dış politikada yaptıkları uyarıları dikkate almadığını ifade eden Tekin, Kudüs ve çevresindeki camilerde ezan sesinin kesildiğini öne sürdü. Tekin, "İktidar sıkıştığı için sesini çıkarmıyor. Aynı iktidarın daha iki ay önce seçim meydanlarında en çok kullandığı argüman İsrail'di. Biz kimseyle düşman olalım demiyoruz ama hiç kimsenin gücü, en kutsal değerlerimiz olan camilerden ezan seslerini kesmeye yetmeyecektir. Bu, İsrail de olabilir, başka ülke de olabilir" diye konuştu.

Tekin, isteyene İsrail hükümetinin bu konudaki genelgesini de gönderebileceğini bildirdi.

Milletvekili odasından Atatürk posterinin indirildiği iddiası

CHP'li bir milletvekilinin TBMM'deki odasından Atatürk posterini indirdiği iddiaları ve grup yönetiminin başlattığı incelemeye ilişkin soru üzerine ise Genel Sekreter Sındır, incelenen bir konu üzerine yorum yapmanın doğru olmayacağını söyledi.

Adı geçen CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'u çok iyi tanıdığını dile getiren Sındır, şunları söyledi:

"Benim bulunduğum ortamlarda defalarca 'kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını' söyledi. Soyadının bile Altıok olduğunu, CHP'nin altı okundan alınmış bir soyad olduğunu dile getirdi. İnceleme tamamlanmadan herhangi bir arkadaşımızın isminin bile anılması, o arkadaşımıza haksızlık olur. Dilerseniz bu konu parti içinde, örgüt içinde incelensin, araştırılsın, sonuçlarını zaten Genel Başkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır."

Gürsel Tekin de "Şunu herkes bilsin, bu konu dedikodunun ötesinde bir şey değildir. Hiçbir CHP'li milletvekili, parti yöneticisi veya sıradan bir üye bunu yapmaz. Buna bizlerin de tahammül etmesi mümkün değildir. Bu tamamen asparagas ve iftiranın ötesinde bir şey değildir" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu tarafından atanan yeni MYK üyeleri de odalarına yerleşti.

Kılıçdaroğlu, yeni MYK ile ilk toplantısını bugün öğleden sonra gerçekleştirecek.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Kamil Okyay Sındır Gürsel Tekin Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title