Haberler

CHP, Milli Eğitim Bakanı Hakkında Gensoru Önergesi Verdi

CHP, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Hakkında Gensoru Önergesini Verdi.

CHP, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında gensoru önergesini verdi.

Gensoru önergesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve grup başkanvekillerinin imzası ile TBMM Başkanlığına sunuldu.

Önergede, Çelik'in, 11 Haziran 2006 tarihinde yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucunda birinci ve ikinci yerleştirmelerden sonra Anadolu, Fen ve Anadolu Öğretmen liselerinde 5 bin 115, Anadolu Mesleki ve Teknik Öğretim kurumlarında 30 bin 178 olmak üzere toplam 35 bin 293 boş kontenjanı ''üçüncü yerleştirmeye açmayıp, öğrencilerin nitelikli eğitim alma hakkını engellenmek suretiyle kamu kaynaklarının israf edilmesine neden olduğu'' öne sürüldü.

OKS sınavının yerleştirme boyutuyla ''tam bir skandala'' neden olduğu, Anadolu ve Fen liseleri ile diğer Anadolu liselerinin yüzde 17.6'lık boş kapasiteyle eğitim-öğretime başladığı ifade edilen önergede, velilerin çocukların nitelikli bir eğitim almaları için yıllardır binbir fedakarlıkla yaptıkları eğitim harcamaları ve emekleri dikkate alındığında büyük bir kaynak israfına yol açıldığı savunuldu.

Önergede, Hüseyin Çelik'in, Talim ve Terbiye Kurulunda görev yapan 167 uzmanı kuruldan uzaklaştırdığı, bu uzmanların ise hemen hemen tümünün yargı kararıyla göreve iade edildiği ifade edildi. Çelik'in, yapılan yönetmelik değişikleriyle kurulu işlevsizleştirdiği, ders kitapları ve ''100 Temel Eser'' gibi yardımcı kitapların içeriğini hurafe, argo, küfür, hakaret ve dinsel motiflerle donatarak okullara soktuğu savunuldu.

Gerekli hazırlık yapılmadan liselerin 4 yıla çıkarılmasının ortaöğretimi tıkadığını ifade edilen önergede, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in uygulamalarıyla ''görevini kötüye kullandığı'' iddia edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title