Haberler

CHP Milletvekillerinden Zincirli Eyleme Destek

CHP Milletvekilleri, Batman'ın Hasankeyf İlçesinde Batman Kültür ve Sanat Derneği'nin Kale Kapısı Önünde Gerçekleştirdiği Zincirli Eyleme Katıldı. CHP Milletvekilleri, Hasankeyf'in Kurtarılması İçin Mücadele Etmeye Devam Edeceklerini Açıkladı.

CHP milletvekilleri, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Batman Kültür ve Sanat Derneği'nin Kale kapısı önünde gerçekleştirdiği zincirli eyleme katıldı. CHP milletvekilleri, Hasankeyf'in kurtarılması için mücadele etmeye devam edeceklerini açıkladı.

Mardin, Şırnak ve Siirt'te birkaç gündür incelemelerde bulunan CHP'li bir grup milletvekili, Hasankeyf ilçesinde vatandaşlarla görüştü, Hasankeyf'in kurtarılmasına yönelik gerçekleştirilen zincirli eyleme katıldı. CHP İzmir Milletvekilleri Yılmaz Kaya, Erdal Karademir, Ahmet Ersin, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Van Milletvekili Mehmet Kartal, vatandaşları ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Hasankeyf Kalesi'nin kapısına giden milletvekilleri, buraya giden yolu zincirle kapatan Kültür ve Sanat Derneği'nin '10 bin yıllık tarih 50 yıllık baraja feda edilemez' pankartına destek verdi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Türkiye'de kültürel değerlere sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hasankeyf sadece Türkiyelilerin değil dünyanın sahip çıkması gereken bir yerdir. Elbette Türkiye'de barajlar olmalı. Biz biliyoruz ki, hem baraj yapılabilir hem de Hasankeyf kurtarılabilir. Bugünkü iktidarı buradan uyarmak gerektiğine inanıyorum. Hem bu kenti kurtaralım hem de barajı yapalım" dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Siyam Kesimoğlu da, Ilısu Barajı'nın yıllardır gündemde olduğunu belirterek konunun Türkiye kadar dünya kamuoyunun da dikkatini çektiğini belirtti. Ülkenin enerji kaynaklarına ihtiyacı bulunduğunu belirten Kesimoğlu, şunları söyledi: "Ülkenin enerji kaynaklarına ihtiyacı var. Ülkemiz zengin kaynaklarını sonuna kadar kullanmalıdır, sonuna kadar değerlendirmelidir ama bu güzel ülkemiz tarihsel zenginlikleri açısından da dünyanın dikkatini çekmektedir. Hasankeyf 10 bin yıllık geçmişe sahip bir kent. Bu açıdan bakarsak enerji kaynaklarımızı koruyalım, değerlendirelim ama tarihsel zenginliklerimize de sahip çıkalım. CHP olarak bu konunun takipçisi olacağız. Ilısu Barajı yapılmamalı. Eğer yapılacaksa değişik, alternatif projeler uygulansın. Bu tarihi zenginliğimizi korumalıyız. Bunlar sadece bugün bu topraklar üzerinde yaşayan yurttaşların değil bütün ulusumuzun zenginliğidir. Bütün dünyanın zenginliğidir."

Milletvekilleri, yarım saat süren eylem sonrasında Hasankeyf'teki esnafı ziyaret etti.

(ZG-AŞ-GS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title