Haberler

CHP Milletvekilleri Varto'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Muş'un Varto ilçesinde partililerle bir araya geldi.

Doğu ve Güneydoğu illerindeki sorunları tespit etmek amacıyla bölgeye gelen CHP İstanbul milletvekilleri Ali Özcan, Didem Engin, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Muş'un Varto ilçesini ziyaret etti. İlk önce CHP Varto İlçe Başkanlığını ziyaret eden vekiller, İlçe Başkanı Gönül Ballı, parti üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ülkenin karamsar bir süreç içerisinde olduğunu ileri süren CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "15 Temmuz sonrasında OHAL'in başlaması, bütün kararların; kanun hükmünde kararnamelerle alınıyor olması, iktidarın yargı denetiminden kaçmak için OHAL fırsatçılığı ile pek çok adil olmayan kararı uygulamaya sokması, ekonomik sıkıntılar sebebiyle hangi ile giderseniz gidin çok büyük bir karamsarlık ortamı var. Halkımız geleceğe yönelik umutlarını nerdeyse kaybetmiş durumda" diye konuştu.

Muş'ta bir panele katıldıklarını anımsatan Engin, "Söz alan bütün insanlar mağduriyetlerini anlattılar. Esnaf iş yapamıyor, gençlerimiz işsiz. Gençlerin çoğu bana kağıt yazarak iş istediler. İçim parçalanıyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Milletvekili Ali Özcan ise, Türkiye'yi çok iyi günlere götüreceklerini ifade ederken, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ da, başkanlık sistemine değindi. CHP Varto İlçe Başkanı Gönül Ballı ise CHP'li vekillerin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz de misafirperverliğimiz gereği kendilerini karşıladık. Varto'yla ilgili sorunlarımızı dinlediler. Bu nedenle bizleri düşünüp buraya kadar geldikleri için kendilerine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra kaymakamlık ve ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret eden vekiller, ilçe esnafını da ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından CHP'li vekiller, Muş'a gitmek üzere Varto'dan ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Varto Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title