Haberler

CHP Milletvekilleri Gümüşhane'de

Gümüşhane'de Düzenlediği Basın Toplantısında Konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Türkiye'deki Durumu Fırtına Öncesi Sessizliğe Benzeterek, "Ülkede Yeni Bir Dönemin Başlama Zamanı Gelmiştir" Dedi.

Gümüşhane'de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Türkiye'deki durumu fırtına öncesi sessizliğe benzeterek, "Ülkede yeni bir dönemin başlama zamanı gelmiştir" dedi.

Parti politikalarını anlatmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla beraberinde 11 milletvekiliyle Gümüşhane'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, parti binasında basın toplantı düzenledi.

AK Parti'nin 5 yıllık yönetimini de değerlendiren Selvi, "AK Parti sadaka dağıtır gibi, soygun ve vurgundan elde ettiği parayla fakir fukaraya erzak dağıtmıştır. Makro ekonomik veriler tehlikeli bir sürecin içerisinde olduğumuzu ortaya koymaktadır. Üretim yapılamaz bir ülke haline geldik. Diğer yandan uluslararası ilişkilerde devletin itibarı sarsılmış, lekelenmiş, hatta itibarımız ayaklar altına alınmıştır. Ekonomi hızla tehlikeli bir noktaya ilerlemektedir. Bu tehlikeli noktayı aşmak mecburiyetindeyiz. AB ile yatıp, AB ile kalkan bu iktidar halkı oyalamıştır. AK Parti iktidara geldiğinden bu yana dış odakların ve güçlerin tahribatı ve istekleri dışında, Türkiye'nin gerçeklerine uygun ulusal bir politika ürettiğini uyguladığını gören var mı? Memur maaşından emekli maaşına kadar, esnaf vergisinden, çiftçi desteğine kadar hep IMF'in Dünya Bankası'nın izni veya talimatıyla hareket eden ülke gerçeklerine uygun, ülkenin potansiyelini değerlendiren, dinamiklerini harekete geçirecek olan hiçbir politika uygulanmamıştır. Bu ülkede insanlar artık sokaklarda rahatça gezemez hale gelmiştir. Gasp, hırsızlık, kapkaç ve uyuşturucu çocuklara musallat olan bütün vicdanları sızlatan olaylardır. Ülke yönettiğini iddia edenler kendi ülkesinin sokaklarını caddelerini mahallerini kontrol altına alamıyorsa, o ülkenin yönetildiğini iddia etmek büyük bir yanlışlıktır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Selvi, partinin ülkesine, yurduna, milletine sahip olma zorunluluğu bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Bu yıl gerginliğin arttığı bir yıldır. İşte bu gerçekleri gören Tayip Erdoğan'da başarısızlığının sonucu cumhurbaşkanı olma olmama gerginliği halen sürdürmüş, belirsizliği de adeta temel politika haline getirmiştir. Ancak şu var. Başarısız politikacıların, başarısız ve beceriksiz insanların, şaibeli yargıda aklanmamış insanların kaçıp sığınacağı makam cumhurbaşkanlığı makamı değildir. Başarısızlığı herkes tarafından görülmüş. Tüm dünyada Türkiye Cumhuriyeti'nin ağırlığını, kararlığını gösteremeyen, her istenene boyun eğen, teslimiyeti temel politika seçen, bir Başbakan'ın cumhurbaşkanı olması ki olamaz olmayacaktır da, şaibeli, dosyalarında açıkça suç, Yüksek Denetim Kurulu raporlarında pek fazla suç olmasına rağmen, oraya kaçması, kaçmaya kalkması ve Cumhurbaşkanlığı gibi bir makama yanlışla, elbette düşürülür oraya geldiğinde orada oturamaz. Türkiye buna müsait değil, bu halk da olaylara uzak değil, çok ciddi Dünya çapında Türkiye'ye rahatsızlık getirecektir. Çünkü bu başbakanlığı döneminde her konuda taviz veren, meclise dahi, kendi bakanlar kuruluna dahi sormak, değerlendirmek bu ülkenin gerçek sahibi olan sivil toplum örgütleriyle halkın taleplerine dahi dönüp bakmadan söz veren Erdoğan, tüm dünyada çok kötü bir imaj oluşturmuştu. Türkiye bu imajı daha fazla taşıyamaz, taşımamalıdır. O nedenle cumhurbaşkanlığı konusu da son derece halkı tedirgin eden bir konudur".

Türk halkının hiçbir şeyi anlamadığını, olayları fark etmediğini düşünenlerin büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, "Bu düşüncede olanlar varsa, bunun adı fırtına öncesi sessizliktir. Bu umutları tükenmiş, umduğunu bulamamış, özveriyle sabırla bekleyen halkın, sandığı bekleyişidir. Tüm yurttaşlarımız bu ülkenin sahipsiz olmadığını sandıkta göstereceklerdir. Tayyip Erdoğan başta bu yöneticiler, Yüce Divan'da mutlak hesap vereceklerdir. Türkiye'yi yağmalayanlar, yağmalattıranlar, eşine dostuna ülke kaynaklarını, yurtdışına, yurtiçine peşkeş çekenler, havuz oluşturanlar halka rüşvet gibi sadaka dağıtanlar elbette Yüce Divan'da elbette hesap verecektir. O nedenle CHP ülkenin bu gerçeklerini dikkate alarak yeni bir dönemi başlatacaktır" diye konuştu.

(İÖ-İRT-ÖZ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title