Haberler

CHP Milletvekili Yarkadaş'ın "Gizliliği İhlal" Davası

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın, eski bakan Erdoğan Bayraktar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu internet sitesinde 2014 yılında yapılan bir haberde "gizliliğin ihlali" suçunu işlediği iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, şikayetçi Bayraktar ve sanık Yarkadaş katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Söz verilen Bayraktar'ın avukatı Gökçe Bal, şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

Yarkadaş'ın avukatı Ertuğrul Aydoğan da müvekkilinin gazeteci olduğu dönemde soruşturma başlatıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Müvekkilim daha sonra CHP'den milletvekili seçilmiştir. Bu nedenle daha önce müvekkilim hakkında durma kararı verilmiştir. Ancak 6718 sayılı yasa ile getirilen geçici 20. madde nedeni ile mahkeme yargılamaya re'sen devam etmiştir. Geçici 20. maddenin uygulanabilmesi için maddede belirtilen yerlere intikal etmiş yasa dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin bu yasanın kabul tarihinde bir dosya olması gerekmektedir. Müvekkilim hakkında bu nedenle durma kararı verilmesini talep ediyoruz. Halihazırda da dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin bir dosya söz konusu değildir."

Mahkeme hakimi, TBMM Müşavirliğine yazı yazılarak, 6718 sayılı yasa ile getirilen geçici 20. maddenin kabul edildiği tarihte mahkemede yapılan yargılamaya ilişkin sanığın yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına dair dosya veya fezleke olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

Sanığın savunmasının alınıp alınmayacağı ve davada durma kararı verilmesi talebinin, yazı cevabı geldikten sonra değerlendirilmesini kararlaştıran hakim, duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Barış Yarkadaş hakkında, 27 Mayıs 2014'te genel yayın yönetmeni olduğu internet sitesinde eski bakan Erdoğan Bayraktar hakkında yapılan bir haber nedeniyle şikayet üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Bu kapsamda, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame düzenleyerek, Yarkadaş hakkında "gizliliğin ihlali" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. İddianame, gönderildiği Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmiş, ancak Barış Yarkadaş'ın milletvekili seçilmesi nedeniyle mahkeme CMK'nın 223. maddesi uyarınca davayı durdurmuştu.

Dokunulmazlıkların kaldırılması üzerine, durma kararı verilen dosya, Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesince yeniden ele alınmış, Yarkadaş sanık sıfatıyla duruşmaya çağrılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Barış Yarkadaş Gökçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title