Haberler

CHP' Li Nur Serter, Terörist Örgüt ile İktidar Anayasa Yapmaya Çalışıyor

CHP İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Nur Serter, kanlı terörist örgütünün masanın başına oturarak demokratik anayasa yapmak için iktidar partisi ile birlikte çalıştığını ileri sürdü.

Chp İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, kanlı terörist örgütünün masanın başına oturarak demokratik anayasa yapmak için iktidar partisi ile birlikte çalıştığını ileri sürdü. Serter, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu çalışmanın kabul edilemez olduğunu da söyledi.

Meclis eski Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, eski Bakanlardan Ali Topuz, Anayasa Mahkemesi eski başkanlarından Yekta Güngör Özden, eski rektörlerden Kemal Alemdaroğlu'nun çağrısıyla başlayan, Milli Merkez Anayasa Forumu toplantısının 164'üncüsü Nevşehir'de yapıldı.

Bölücü Anayasaya Hayır başlığı altında yapılan Milli Merkez Anayasa Forumuna, Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisi eski milletvekili, eski devlet bakanı Ufuk Söylemez, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, Gazeteci-Yazar Türker Ertürk, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağa ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu katıldı. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından forumun moderatörlüğünü yapan Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisi eski milletvekili, eski devlet bakanı ve Milli Merkez Forumu Ankara temsilcisi Ufuk Söylemez konuşma yaptı. Milli Merkez Forumu düşüncesinin 2011 yılı Ekim ayında Türkiye'nin önüne konularak dayatılan bölünme anayasasına karşı bir avuç vatansever olarak ne yapabiliriz diye düşünmeleri sonucunda ortaya çıktığını anlatan Söylemez ? Meclis eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Bakanlardan Ali Topuz, Anayasa Mahkemesi eski başkanlarından Yekta Güngör Özden, eski rektörlerden Kemal Alemdaroğlu gibi çok sayıda aydınla biraraya gelerek yapılabilecekleri kararlaştırdık. Esir hale gelerek tek sesli olan medya Türk halkının beynini yıkarken, Türk halkının varlığına, birliğine, namusuna, tarihine müthiş bir psikolojik savaş yapılırken biz de ekiplerle davet eden yerlere giderek durumu anlatalım dedik. Bugün 164'ühcüsünü yapıyoruz. İllerde ve büyük ilçelerde davet edilen yerlere gidiyoruz. 'Atatürk'te birleştik' sloganı ile anlatıyoruzö dedi. Satılmış medyanın ülke gerçeklerini yazmadığını ileri süren Söylemez ? Dün, evvelsi gün milyonlar yürüyor. Binlerce insan gaz bombaları ile yaralanıyor, medyada yemek programları ve dizi yayınlanıyor. Holding medyası Türk milletine ihanet ediyor. PKK ile aynı masada anayasa yapılmaya zorlanıyor. Terörle bir yere varılmaz dediler, bir yere varıyorlar. Bütün gerici ve bölücü unsurlar Türk Milletine karşı birleşmiş. Halkına karşı milli irade lafını ağzından düşürmemesine rağmen en gaddar zalim diktatörlerden bile sert tedbirler alan, insanların kafasına gaz bombası atan, coplayan, bu diktatör anlayışını ayıplıyorum, kınıyorum, lanetliyorumö diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter ise forumda yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkı için yapılan direnişi ? Türkiye'de bir uyanma, bir kalkışma süreci yaşanıyor. Türkiye diriliyorö diye yorumladı. Türkiye'de terörle demokrasi süreci yaşandığını iddia eden Serter, bunun dünyanın hiçbir yanında olmayan bir durum olduğunu da söyledi. Terör örgütünün Türkiye'ye demokrasi getirmek için ortaya çıktığını ve iktidar partisi ile kol kola girdiğini öne süren Serter, adını da 'Demokratik anayasa' koyduklarını ifade etti. Serter, kanlı terörist başının demokratik anayasada masanın başına oturarak Türkiye'nin demokratikleşmesi ile ilgili proje üretip anayasa sürecini yönlendirdiğini de kaydetti.

Dünyada örneği olmayan bu anayasa çalışmalarının kabul edilemez olduğunu anlatan Serter şöyle konuştu ? Hazırlanan anayasa, ana dilden başlanacak, federasyona, oradan da bağımsız Kürt Devletine uzanan bir yoldur. CHP olarak ana dilde eğitime açık ve net olarak 'Hayır' demekteyiz. Federasyon kabul edilebilir bir teklif değildir. Türkiye üniter yapı ve ulus devletten asla vazgeçmeyecektir. Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi kesinlikle sözkonusu olamaz. Laiklik Türkiye'de demokrasinin bayrağıdır. Şiddet, terör, zulüm, insafsızlık, haksızlık, adaletsizlik, yolsuzluk. Böyle bir iktidarla Türkiye mücadele ederken bu iktidarın önderliğinde anayasa hazırlama sürecinin başlatılmış olması çok üzüntü vericidir.ö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hüsamettin Cindoruk Ufuk Söylemez Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title