Haberler

CHP Milletvekili Baykal, Alanya'da Yangın Bölgesini Ziyaret Etti

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Alanya'nın Sapadere Kanyonu'nda çıkan ve 6 kırsal mahallede etkili olan yangın bölgesini ziyaret etti.

Yangının etkili olduğu bölgede halka geçmiş olsun dileklerini ileten Baykal, yangından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yangınların çıkmasını beklemeden önlemler alınması gerektiğini belirten Baykal, "6 bin 400 hektar alan. Ne kadar kıymetli bir alan düşünün, kaybettik. Bunun nedeni iletim hatları. Bunun maliyeti nedir ki?" dedi.

Orman yangınlarıyla mücadele anlayışının değişmesi gerektiğini ifade eden Baykal, yangının, "Allah'ın emri" gibi kaçınılmaz bir durum olarak kabul edildiğini söyledi.

Yangınlara karşı her zaman tedbirli olunmasını isteyen Baykal, şöyle devam etti:

"Yangına hazır olalım, yangına tedbir alalım, yangını söndürecek kadroları hazır tutalım, tedbirli olalım... Yani bataklığı kurutmayı değil de sivrisinekleri öldürmeyi öngören bir mücadele anlayışı içindeyiz ama bu her yıl oluyor. Sadece burada değil. Kaş'ta oluyor. Muğla'da, Marmaris'te, Bodrum'da, Çanakkale'de, Anamur'da oluyor. Daha temmuzun başındayız. Ağustos, eylül var. Bunun bir çaresi yok mu? Bunun çaresinin yüzde 70'i elektrik iletim hatlarından kaynaklanıyor diyor herkes. Şimdi bununla ilgili çalışma yapılmalı."

Bunun bir devlet işi olduğuna dikkati çeken Baykal, vatandaşların el ele vererek meclisteki milletvekillerinden bu işin takipçisi olmalarını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Deniz Baykal Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title