Haberler

CHP Milletvekili Arık'a Bıçaklı Saldırı Girişimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık'a yönelik saldırı girişimiyle ilgili, "Arkadaşımızın başına asla bir iş gelmesin, 'hayır' kampanyası yapan hiçbir kardeşimizin burnu kanamasın.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık'a yönelik saldırı girişimiyle ilgili, "Arkadaşımızın başına asla bir iş gelmesin, 'hayır' kampanyası yapan hiçbir kardeşimizin burnu kanamasın. Tasvip etmek mümkün değil fakat olayı saptırmak da doğrusu çok ayıptır." dedi.

Özhaseki, gazetecilerin soruları üzerine, Arık'a saldırı girişiminden haberdar olduğunu belirterek, "Tabi ki şiddetle kınıyorum. Böyle birşey tasvip edilemez. Doğru bulmuyoruz." ifadesini kullandı.

Olayın bazı televizyon kanallarında farklı şekilde yansıtıldığını dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Dükkana giriliyor, şahsın alkollü olduğu kesin, o da bir tepkide bulunuyor. Herhalde hoş olmayan kelimeler söyleyince tartışma çıkıyor. Bir an önce de son buluyor. Yaralanma yok, sıkıntı yok fakat biraz önce arkadaşlar getirdiler, galiba Halk TV'de 'Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın Talas'ta bir açılışı vardı, oradan gidenler saldırıda bulunmuş olabilir büyük ihtimalle. Çevre ve Şehircilik Bakanı bir güzel geziyor, propaganda yapıyor da bak 'evet'çilere yollar açık fakat 'hayır' kampanyası yapanlara saldırı, baltayla sopayla devam ediyor' gibi... Arkadaşlar, çok ayıptır. Böyle bir olayı kınıyoruz. Arkadaşımızın başına asla bir iş gelmesin, 'hayır' kampanyası yapan hiçbir kardeşimizin burnu kanamasın. Tasvip etmek mümkün değil fakat olayı saptırmak da doğrusu çok ayıptır. Olay ne kadar ayıpsa onu saptıranların yaptığı da en az onlarınki kadar ayıptır."

Bir iş yerindeki tartışmayı kendilerinin yaptırdığı gibi bir yaklaşımın yanlış olduğunu vurgulayan Özhaseki, "CHP'nin bu tavrını bildiğim için hiç şaşırmıyorum. Yıllar önce genel başkanları, ağza alınmadık şekilde bir sürü hakaretlerle onlarca yalanı ve iftirayı benim hakkımda söylediği için bundan birkaç yıl önce yine CHP milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları toplanıp yine iftira kampanyaları başlattıkları için bunu da hiç yadırgamıyorum. Sadece oradaki bir tartışmayı, dükkan sahibiyle aralarında olan bir ihtilafı kalkıp da evet hayır kampanyasında bizim yaptırdığımıza doğru yönelecek şekilde sözler sarf etmeleri, kendilerinin ikinci büyük ayıbıdır. Kınıyorum. Tabi olayı kınıyoruz ama kendilerinin saptırma gayretini de ayrıca kınıyoruz." diye konuştu.

"Şahıs alkollü"

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da halk oylamasına gidileceğini, halk oylamasının tarafsız olarak ve güvenlik içinde idare edilmesini sağlamakla görevli olduklarını belirtti.

Kampanya döneminde hiç kimsenin zarar görmemesini sağlamakla görevli olduklarını söyleyen Kamçı, şunları kaydetti:

"'Evet'i ile 'hayır'ı ile bu memlekette herkes saygıdeğerdir. CHP milletvekili Çetin Arık, bugün Talas Kaymakamlığına yakın bir dükkana giriyor. Alkollü bir vatandaşımız, alkol raporu da alındı, dükkan sahibi kendisi. Kendisi de inkar etmiyor, CHP Genel Başkanına ve oraya gidenlere hakaretlerde bulunuyor. Bunun üzerine karşılıklı tartışma olduğunu tahmin ediyorum. Bunun üzerine adam oradan kesici bir alet alarak, balta deniliyor ancak bana bıçak denildi, hangisi olduğunu net olarak bilmiyorum. Görüntülerde var, emniyet kameraları inceliyor. 'Dükkanımı terk edin' diye bağırıyor ve dükkanı terk etme durumu söz konusu. Fiili olarak bıçakla, kesici aletle herhangi bir saldırı söz konusu değil. 'Sadece gösterdim' diyor. Bu onun iddiası. Kameralara yansıyan bir şey varsa onlar da incelenecek. Bu adli bir konudur, gereği yapılacaktır. Olay bundan ibarettir. Oradaki vatandaş alkollü olduğunu zaten kabul ediyor, raporla da teyit ettik. Emniyetimiz gerekli işlemleri yaptı, adli makamlara sevk edilecek. Olayın saptırılması bizi üzer. Olayın değişik yönlerde 'Sayın Bakan'ın orada toplantısı vardı, onlar gitti' gibi yanıltıcı, insanları tahrik edici sözlerden uzak olunmasını rica ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhaseki Çetin Arık Kayseri Talas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title