Haberler

CHP Milletvekili Adayı Soydan, Çdg'yi Ziyaret Etti

CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Serdar Soydan Çağdaş Gazeteciler Derneği (çgd) Çanakkale Şubesi'ni Ziyaret Etti

CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Serdar Soydan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Çanakkale Şubesi'ni ziyaret etti.

Soydan, ziyarette yaptığı açıklamada, ÇGD Çanakkale Şubesi ve diğer basın meslek örgütleri tarafından gündeme taşınan ATV ve Habertürk gazetelerinde çalışan basın emekçilerinin işten çıkarılmalarını doğru bulmadığını belirtti.

İktidarın basın üzerinde etki kurmaya çalıştığını ileri süren Soydan, 'AK Parti, önce lafı ortaya atar, insanları yavaş yavaş alıştırmaya ve sonra da sindirmeye başlar. AK Parti baskıyı önce Emin Çölaşan ile kurdu. Bana uymayan, bana zarar veren, beni eleştiren kalmayacak düşüncesiyle önce Çölaşan'ı, ardından Bekir Coşkun'u, sonra da Oktay Ekşi'yi uzaklaştırdı' diye konuştu.

Soydan, basının susturulmak istendiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

'Özgür kalemler yok edilmek isteniyor. İsteniyor ki herkes AK Parti tarafında yer alsın. Yer almayana yaşam hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü yok. Karanlık yola girdik. Söylediklerimizin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin bir tek kurtulma noktası kalmıştır o da Haziran ayında yapılacak seçimlerdir. Seçim sürecine girdiğimiz zaman bile AK Parti çekinmeden insanların yaşam şekline müdahale etmeye başladı. Biz geleneklerimizden vazgeçmeyiz. Türkiye'de AK Parti alkol içenler ile içmeyenleri karşı karşıya getirmiştir. Her insan kendi yaşam şeklinden kendisi sorumludur. Hiç kimsenin buna müdahale etmeye hakkı yoktur. Önümüzdeki seçimleri çok iyi değerlendirmek zorundayız.'

(BYR-BAK) - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title