Haberler

Chp, Mhp, Hdp Koalisyonu Kurmak İstiyorlar"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "HDP'yi parlatarak, baraj geçirterek CHP, MHP, HDP koalisyonu kurmak istiyorlar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "HDP'yi parlatarak, baraj geçirterek CHP, MHP, HDP koalisyonu kurmak istiyorlar. Paralel çetenin koordinatörlüğünde, onun başkanlığında kirli bir ittifak yapmak istiyorlar. Allah'ın izniyle gerçekleşmeyecek. Çünkü 2002'den sonra bunların hiç bir kirli projesi gerçekleşmedi" dedi.

Canikli, AK Parti Giresun İl Başkanlığınca kent merkezinde düzenlenen yürüyüşe katıldı. Parti binası önünde başlayan yürüyüşte Canikli ve eşi Hatice Canikli, vatandaşları selamladı. Partililerin sloganlarıyla sürdürülen yürüyüş, Haydar Aliyev Parkı'nda sona erdi.

Burada parti otobüsünde konuşma yapan Canikli, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, yarının "demokrasinin bayramı" olacağını vurguladı.

İleriye yürünebilmesi adına geçmişte olan bitenin herkese ışık tutacağına dikkati çeken Canikli, "Yönümüz daima ileriye ama geçmişte olan biteni unutmamamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bakan Canikli, muhalefete mensup siyasi partilerin birçok vaatte bulunduğunu belirterek, "Samimi olup olmadıklarını anlamanız gerekiyor. Herkes her şeyi söylüyor. Herkes her türlü vaatte bulunuyor ama kim samimi, kim değil, bunu anlamamız gerekiyor. Bunu anlamanın tek yolu var. Bugün bu taahhütte bulunan siyasi partilerin ve onların genel başkanlarının geçmişte iktidar olduklarında ne yaptıklarına bakmamız gerekiyor. Bu çok önemli. Muhalefetteyken herkes her şeyi söyler" diye konuştu.

Siyasi partilerin asgari ücret konusunda bazı rakamlar açıkladığını anlatan Canikli, daha önceden iktidar geldiklerini ve bu nedenle sözün değil, icraatın önemli olduğunu söyledi.

Canikli, 1999 seçimlerinde milletin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başbakan olabilmesi için oy verdiğini ifade ederek, Bahçeli'nin ise başbakanlığı, milletin iktidar yapmadığı bir sol partiye verdiğini savundu.

"CHP, MHP, HDP koalisyon kurmak istiyorlar"

Canikli, 1999'da "bir araya gelmez" denilen MHP ile DSP'nin koalisyon kurduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Şimdi de proje aynı. HDP'yi parlatarak, baraj geçirterek CHP, MHP, HDP koalisyonu kurmak istiyorlar. Paralel çetenin koordinatörlüğünde, onun başkanlığında kirli bir ittifak yapmak istiyorlar. Allah'ın izniyle gerçekleşmeyecek. Çünkü 2002'den sonra bunların hiç bir kirli projesi gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bir kirli projeyi hayata geçirmediler mi? Ekmelettin İhsanoğlu'nu CHP ve MHP birlikte cumhurbaşkanı adayı göstermedi mi? İşin garip tarafı şu, cumhurbaşkanı adayı yaptıkları kişinin ismini seçime kadar söyleyemediler. Yine paralel çetenin talimatıyla o ismi gösterdiler."

Bakan Canikli, "İnşallah yarın millet bir kez daha bunların kirli oyunlarını yüzlerine vuracak, bir kez daha açığa çıkaracak. İnşallah bir kez daha bunlara Osmanlı tokadını sandıklar yoluyla vuracak. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Canikli, AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, milletvekili adayları Turhan Alçelik, Adem Tatlı, Mehmet Geldi ve Hatice Kocaoğlu partilileri selamladı.

Kaynak: AA / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Nurettin Canikli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500

Yorumlar (1)

RİKO:

ALLAH ALLAH DEMEK ÖYLEMİ VAH VAH

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title