Haberler

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba Açıklaması

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'yi terör konusunda suçlamanın aymazlık olduğunu bildirdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'yi terör konusunda suçlamanın aymazlık olduğunu bildirdi.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan terör olaylarını anımsatarak, AK Parti'ye terörün bitirilmesi noktasında her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Bazı AK Partililerin CHP ile terör örgütü arasında bağlantı kurmaya çalışmalarını eleştiren Ağbaba, şöyle dedi:

"17 Ağustos 2011 günü Hakkari-Çukurca yolu üzerinde intikal halindeki bir askeri konvoya düzenlenen saldırı sonucu 8 askeri personel ve 1 geçici köy korucusunun şehit olması, 15 askeri personelin ise yaralanmasını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Hükümetin kesin ve kalıcı bir çözüm için ramazan ayı sonrasını tarih göstermesi, hem üzücü hem de düşündürücüdür. Sayın Başbakanın

'ramazan hürmetine sabrediyoruz' cümlesi aynı zamanda AK Parti'nin teröre bakışının da özetidir. AK Parti'nin 8 yıllık iktidarı boyunca artan terör olaylarının sonrası olaya yaklaşımı 'ramazanda da bu yapılmaz' ile özetleniyor. Kendi elleriyle yarattıkları çaresizliğe Ramazan'ı kılıf yapma çabasındalar. "

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in "Bugüne kadar baktığımızda Kılıçdaroğlu ile ekibinin AK Parti'ye muhalefet ederken teröre ve onun siyasi uzantısına destek olduklarını gözlemliyoruz" dediğini iddia eden Ağbaba, şöyle devam etti:

"İktidarın tüm imkanları ellerindeyken, sorumluluk sahibi olup icranın başında yer almalarına rağmen terörün tekrar hortlamasına sebep olanlar, 8 yıllık iktidarları boyunca terörün bitirilmesi konusunda somut hiçbir adım atamayan iktidar partisi mensupları, hala CHP'yi suçlayarak sorumluluktan kaçmaya çalışmaktadırlar. CHP'yi teröre destek vermek ile suçlamak aymazlıktır. CHP hiçbir zaman akan kan üzerinden politika yapmamıştır. "

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title