Haberler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Şehit Evine Ziyaret (5)

'TERÖR BELASINDAN BU ÜLKEYİ KURTARACAĞIZ'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaptığı konuşmada, "Kurşunlara karşı, bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için gerektiğinde hepimiz göğsümüzü gereceğiz. Terör belasından bu ülkeyi kurtaracağız. Bunun sağı, solu yoktur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Bursa'daki programı kapsamında İnegöl'de Kanaat Önderleri, Sanayici, İş Adamları ve Muhtarlar Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı toplantının ardından gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, "İnegöl'de olmaktan son derece mutluyum. İnegöl'ün muhtarlarıyla, kanaat önderleriyle, sivil toplum yöneticileriyle birlikte olduk. Onlar sordular, ben cevap verdim. Bize yönelik önerileri ve eleştirileri aldık; bir şekilde değerlendirdim. Son derece güzel, verimli toplantı yaptık" diye konuştu.

'TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR'

Sabah Ankara'dan gelirken Hakkari'den acı haberi aldıklarını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"8 şehidimiz var, 1 şehidimiz Bursalı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimize başsağlığı diliyoruz. Her zaman, her herde söyledim: Terör, insanlık suçudur. Hep birlikte teröre karşı ortak bir duruş sergileyeceğiz. Polise sıkılan her kurşun, millete sıkılan bir kurşundur. Askere sıkılan her kurşun, millete sıkılan bir kurşundur. Kurşunlara karşı bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için gerektiğinde hepimiz göğsümüzü gereceğiz. Terör belasından bu ülkeyi kurtaracağız. Bunun sağı, solu yoktur. Terörün temel amacı, bu ülkede kaos yaratmaktır. Kardeşi kardeşe düşman etmektedir. Bütün vatandaşlarımdan istirhamım; bu tuzağa kimse düşmedi, bundan sonra da düşmesin."

'HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde de bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Erdoğan, dönüşte uçakta kendi belediye başkanları ile ilgili gerçekleştirdiği operasyonu, 'Diğer partiler de kendi belediye başkanlarına baksınlar' diye bir düşünceyi ifade etmiş. Bu şu anlama da geliyor aynı zamanda, Erdoğan şunu da söylüyor: 'Diğer partiler de gereğini yapsın, yapmazlarsa İçişleri Bakanlığı devreye girecek.' Bu şu anlama geliyor: 'Bizim belediye başkanlarımız suçluydu, ben gereğini yaptım; diğer partilerin belediye başkanları da suçlu, gereğini yapsınlar.' Belediye başkanlarımız suçlu değil. Asla kabul etmiyoruz. Halkın seçtiği belediye başkanını, bir başka otorite, ailesini tehdit ederek istifa sürecine sokarsa, o ülkede demokrasi bitmiş demektir. Bizim belediye başkanlarımız zaten günün 24 saati müfettişler tarafından denetleniyor. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Kendilerinin hesabını veremeyeceği çok şey var. Bizim, millete hesabını veremeyeceğimiz birşey yok. Ne yapıyorsak millet için yapıyoruz. Belediye başkanlarımıza talimatımızdır; her kuruşun hesabını halka vereceksiniz. Herşey hükümetin bilgisi ve denetimindedir. Gizlenecek, saklanacak bir şeyimiz yok. Bizim belediye başkanlarımız yetkiyi saraydan değil, milletten alıyorlar. Siyaset anlayışımız da budur."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklamasının ardından otelden ayrılırken, esnafı ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu ardından, programına devam etmek üzere Bursa'nın Orhaneli ilçesine geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
title