Haberler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "En Alttaki Hakim En Üstteki Hakime 'Ben Seni Tanımam' Diyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "En alttaki hakim en üstteki hakime 'ben seni tanımam' diyor "Türkiye BM'ye gönderdiği dilekçe ile 'Ben OHAL döneminde adil yargılama yapmayacağım' diyor" "Afrin harekatını desteklememizden beyler rahatsızlar" İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "En alttaki hakim en üstteki hakime 'ben seni tanımam' diyor

"Türkiye BM'ye gönderdiği dilekçe ile 'Ben OHAL döneminde adil yargılama yapmayacağım' diyor"

"Afrin harekatını desteklememizden beyler rahatsızlar" İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkındaki kararını işaret ederek, "Bugün Türkiye'nin geldiği nokta bir parti devletini aşmış, bir aile devletine dönüşmüştür. Siyasi otorite yargı üzerindeki gücünü o kadar ileri bir noktaya götürmüştür ki en alttaki hakim en üstteki hakime 'ben seni tanımam' diyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıyer'de bir otelde düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Adalet Sempozyumu" na katıldı.

"Bu ülkede adalet yok, en büyük sorunumuz bu"

Sempozyumda konuşan Kılıçdaroğlu adalet mücadelesinin dünyanın en köklü mücadelelerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Eğer yöneten adaleti hakime değil de kendisine bırakmışsa, 'adaleti ben dağıtırım' noktasına gelmişse adalet iflas etmiştir. Suçluyu belirleyecek olan hakimdir. Savcı avukat değildir. Günümüz Türkiyesi'nde suçluyu belirleyen siyasi otorite. Bir kişi diyor ki 'falan kişi suçludur, haindir'. Savcılar harekete geçiyor. Yargıç onun söylemlerini kararına geçiriyor. Bu ülkede adalet yok, en büyük sorunumuz bu. Emin olun hangi partiden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun bütün vatandaşların üzerinde mutabık kaldığı konu bu ülkede adalet yok. Biz adaletin mücadelesini veriyoruz. Adaletin iflas ettiği bir ülkede bırakın demokrasiyi devlet yoktur" ifadelerini kullandı.

"Türkiye BM'ye gönderdiği dilekçe ile 'Ben OHAL döneminde adil yargılama yapmayacağım' diyor"

Türkiye'nin 15 Temmuz ardından Birleşmiş Milletlere gönderdiği bir yazı ile Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme'nin 13 maddesine çekince koyduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Dedik ki '13 maddeyi OHAL döneminde askıya alıyoruz'. İki madde var ki çok önemli. Nedir onlardan birisi. Adil yargılama. Diyor ki Türkiye Cumhuriyet hükümeti BM'ye verdiği dilekçeyle diyor ki 'ben OHAL döneminde adil yargılama yapmayacağım'. Ben söylemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti söylüyor 21 Temmmuz 2016'da. Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çelik imzasıyla veriliyor. Biz uygar dünyaya dönüp 'ülkemizde adalet var' diyebilir miyiz. Kendimiz altına kapı gibi imza atmışız. Bir başka madde daha var. Tutulanlara insanlara insanca davranmayacağız deniyor. Yani hapse atılanlara, yanı sanık olanlara insanca davranma kuralı var. 'Ben tutulanlara insanca davranmayacağım' diyor. 'İşkence yapacağım' diyor. Bunun üzerinde de durulmadı. Gerçekten de son derece acı ve dramatik" şeklinde konuştu.

"Türkiye bir parti devletini aşmış, bir aile devletine dönüşmüştür"

Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan ile ilgili kararını işaret eden Kılıçdaroğlu, "Devlet kinle öfkeyle, ön yargıyla yönetilmez. Eğer devletin bütün kurumlarını bir kişinin iki dudağından çıkacak bir söze teslim ediyorsanız orada parti devleti de yoktur. Bugün Türkiye'nin geldiği nokta bir parti devletini aşmış, bir aile devletine dönüşmüştür. Siyasi otorite yargı üzerindeki gücünü o kadar ileri bir noktaya götürmüştür ki en alttaki hakim en üstteki hakime 'ben seni tanımam' diyor. Efendim 'Anayasa böyle yazıyormuş' iyi de anayasa askıda. Anayasası yürürlükte olmayan bir Türkiye'deyiz şu anda" şeklinde konuştu.

"Afrin harekatını desteklememizden beyler rahatsızlar"

Konuşmasında "Zeytin Dalı" harekatına da değinen Kılıçdaroğlu, "Afrin'de operasyonlar yapılıyor. Yapılmalı mı evet. Kahraman ordumuza sonuna kadar güveniyoruz. Mücadele ediyorlar karda kışta. Kimin için terörü önlemek için. Bu mücadelenin yanındayız ama beyler bundan rahatsızlar bunu gayet iyi biliyorum. Biz önce Türkiye diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları pergelle cetvelle çizilen bir ülke değildir. Her karışında bu ülke insanlarının kanı acısı vardır. Milli kurtuluş savaşı boşuna verilmemiştir" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesi ardından medyaya yansıyan farklı açıklamaları da değerlendirerek şunları söyledi:

"Orası farklı açıklama yapıyor burası farklı. Eğer açıklamada bir farklılık varsa bantları yayınlayın Amerikalıları mahcup edin. 'Ey Trump sen yanlış söylüyorsun bantlar burada' deyin. Niye gizliyorsunuz"

Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası hapishanelerin dolduğunu belirterek, " 15 Temmuz'dan bu yana hala iddianamesi olmayan yüzlerce kişi hapiste. Bunlar kalkıyorlar adaletten söz ediyorlar, bizim de inanacağımızı sanıyorlrar. Siz adalet değil bu ülkeye adaletsizlik getirdiniz. Bizim görevimiz adalet için mücadele etmektir. Biz asla susmayacağız. Biz dilsiz şeytan asla olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Birleşmiş Milletler Kemal Kılıçdaroğlu Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title