Haberler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Bir Gerçekçi Maliyet Hesabı Üzerine Makul Bir Kar Koyacaksınız. Kaça Mal...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Bir gerçekçi maliyet hesabı üzerine makul bir kar koyacaksınız. Kaça mal ediyorsunuz, örneğin bunu 100 liraya, üzerine bir kar koyacaksınız ardından taban fiyatını açıklayacaksınız" "Tariş'i güçlendireceğiz, her türlü desteği vereceğiz.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Bir gerçekçi maliyet hesabı üzerine makul bir kar koyacaksınız. Kaça mal ediyorsunuz, örneğin bunu 100 liraya, üzerine bir kar koyacaksınız ardından taban fiyatını açıklayacaksınız"

" Tariş'i güçlendireceğiz, her türlü desteği vereceğiz. Tariş, üreticinin dostu olacak"

"Toprak Mahsulleri Ofisinin üzümle ne işi var?"

"Bu işin fiyatı 2 dolardır"

"Teşvik Kanununa göre çiftçilerin bu hükümetten 40 bin lira alacağı var"

"Mısır, Avrupa Birliği, Amerika, Suriye ile bütün ilişkileri sadece biz düzeltiriz"

"Terör yoktu, 3 terör örgütünü başımıza bela ettiler. 5 yılın iktidar döneminin 4 yılında terörü bitirmezsem ayrılırım"

MANİSA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaşehir'de düzenlenen üzüm mitinginde yaptığı konuşmada, üzüm fiyatının 2 dolar olması gerektiğini savundu. Teşvik Kanunu'na göre çiftçilerin hükümetten 40 bin lira alacağı olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Sen 15 yılda Londra'da bir avuç sermayedara 247 milyar dolar faiz ödedin. 247 milyar doları bir avuç kişiye ödersin, milyonlarca çiftine 8 milyar dolar ödemezsin" dedi.

CHP Genel Başkanlığı tarafından Manisa'nın Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen üzüm mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üzüm üreticilerine seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bu hükümetin tarım politikası, enerji politikası, eğitim politikası nedir? Bu hükümetin benim bildiğim çok görkemli bir politikası var. Malı götürme politikası, bu konuda uzmanlar. Zamlar geliyor, iğneden ipliğe gelecek. Şimdi üzüm üreticisine diyorlar ki hala bu fiyattan malını satacaksın. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz bunun mücadelesini sokakta, caddede, bağda TBMM'de yapacağız. Herkesin kazandığı hiç kimsenin yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Bu benim ve sizin göreviniz. Ben de söyleyeceğim siz de söyleyeceksiniz. Birleşe birleşe kazanacağız. Mücadelesini beraber yapacağız. Şimdi neleri yapacağız, söyledik hükümeti eleştirdik. Bize 'Şu CHP varya CHP', ne olmuş CHP'ye? 'Efendim hep eleştirir hiç öneri getirmez' Hangi sorun varsa çözümü CHP'dedir. Çiftçinin, emeklinin, taşeron işçisinin, ev kadının sorunun çözümü bizdedir. Biz aklımızı kullanıyoruz. Biz işi ehli olan insanlarla aynı masaya oturuyoruz. Üzüm üreticisinin sorunu kesin çözümü şudur; bir gerçekçi maliyet hesabı üzerine makul bir kar koyacaksınız. Kaça mal ediyorsunuz, örneğin bunu 100 liraya, üzerine bir kar koyacaksınız ardından taban fiyatını açıklayacaksınız. O zaman çiftçi, gübreden, mazottan zarar etmez. Maliyet artı karı koyduğun zaman sorunu çözersin. İkinci olarak Tariş'i güçlendireceğiz, her türlü desteği vereceğiz. Tariş üreticinin dostu olacak. Toprak Mahsulleri ofisinin üzümle ne işi var. Üzüm üreticisine destek vermek istiyorsan tarişe diyeceksin ki maliyet budur, karı budur diyeceksin. Üzüm üreticisini asla mağdur etmeyeceksin. Tariş'i siyasetten arındıracaksın. Her önüne gelen Tariş ile uğraşmayacak. Bu işin fiyatı 2 dolardır. Gidin dünyaya bakın. Elin oğlu 2 dolara satıyor da biz niye satmıyoruz? Alın teri dökmemiş birilerini kazandırıyorsunuz, çalışanı, üreteni cezalandırıyorsunuz"

Teşvik Kanununa göre çiftçilerin bu hükümetten 40 bin lira alacağı var"

Teşvik kanununa göre her çiftçinin devletten alacağı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin milli geliri 800 milyar dolar. Yüzde biri 8 milyar dolar. Bugüne kadar bu hükümet 8 milyar doları kendi çiftçisine vermedi. Teşvik Kanunu'na göre çiftçilerin bu hükümetten 40 bin lira alacağı var. Bunları gizliyorlar. Buradan meydan okuyorum. Çiftçinin hakkı olan yüzde 1'i yani 8 milyar doları ödedin mi ödemedin mi? Sen 15 yılda Londra'da bir avuç sermayedara 247 milyar dolar faiz ödedin. 247 milyar doları bir avuç kişiye ödersin milyonlarca çiftine 8 milyar dolar ödemezsin. Bu adalet midir, hukuk mudur! Yürekleri varsa gelsinler çiftçilerin önünde konuşalım. Siz sanmayın sadece üzüm üreticisi borçlu. Türkiye'de nerede bir çiftçi varsa bankalara borçlu. Ahırdaki inekler ve kapıdaki traktörler bankalara rehin. Aslında sahipleri bankalar. Sizleri bankacıların hegemonyasından kurtarmak benim boynumun borcudur. Faizleri düşüreceğiz. Dünyanın faizini alıyorlar. Elin oğluna veriyorsun da çiftçiye niye vermiyorsun. Sizin kabahatiniz üretmek, sizin kabahatiniz adam gibi dik durmak. Onlar sizi cezalandırıyorlar biz sizi ödüllendiriyoruz. Üreteni baş tacı yapacağız. Lisanslı depoculuğu getireceğiz. Üretici ürünü teslim ettiği andan itibaren parasını ve evraklını alacak. Herkesin alın teri herkese teslim edilecek.hiç kimse zarar etmeyecek. Öyle bir planlama yapacağız ki mısır, fındık, pamuk, üzüm üreticisi birlikte kazanacak. Herkes kazanacak ve her evde huzur ve bereket olacak. Kimse kimseye muhtaç olmayacak. Herkes kazanacak Türkiye Cumhuriyeti sokaklarında herkes onurlu bir insan gibi gezecek. Yeterli mi, hayır! Bir kooperatifler bankası kuracağız. Üretici kooperatifleri bankası kuracağız. Çiftçi, üzüm üreticisi pahalı bankalardan kredi çekmeyecek. Bu kooperatif bankalarından ucuz faizle kredi alacak ve üretimini gerçekleştirecek. Üretici birliklerinin kurduğu bankaları Türkiye'ye getireceğiz. Onların yönetiminde de siyasiler değil, sizler olacaksınız. Bir şey daha yapacağız. Türkiye'nin Mısır, Avrupa Birliği, İran, Irak, Libya ile ilişkilerini kim düzeltir? Dünyanın diplomasi bilen kişisine sorun, 'Cumhuriyet Halk Partisi' düzeltir diyecektir. Mısır, Avrupa Birliği, Amerika, Suriye ile bütün ilişkileri sadece biz düzeltiriz.

Dış politikayı kişisel hırslar üzerine kurarsanız Türkiye dışlanır. Biz dış politikayı, Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi 'Yurtta barış dünyada barış' düsturuyla yapacağız. Ben bu eleştirileri yaptığım zaman diyorlar ki 'para yok ki biz verelim çiftçiye' Buradan sesleniyorum o Ankara'daki beylere sesleniyorum bin 100 yataklı saray yaparsın para var. 350 odalı şimdi bir yazlık saray var ona da para var. Uçak alırsın para var. Çiftçiye gelince para yok. Diğerlerine gelince 'valla biz yanıldık' dersin. Çiftçi kardeşlerimiz siz yanıltınız mı onları. Siz yanıltmazsınız, siz üretensiniz, hukuktan yanasınız ve memleketinizi seviyorsunuz da ondan yanıltmazsınız. 'Para yok para yok' diyorsunuz"

"Üzüm 6 lira olsun yeter"

Üzüm üreticinin 6 lira fiyat istediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Suriyelilere çıktın dedin ki '30 milyar dolar verdim'. Demek ki para var veriyorsun. FETÖ'ye ne dedi 'Ne istediniz de vermedik' her istediğini verdin, bir kerede çiftçinin istediğini ver. Üzüm 6 lira olsun yeter başka bir şey istemiyorlar. Param yok diyorsun para var, hortumlamak ve yandaşların içi var. CHP iktidarında hortumcuya değil, vatandaşa para var. Ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı, insanımızı seviyoruz. Bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. İster Doğu'da ister Batı'da vatandaşımız huzur içinde güven içinde yaşasın istiyoruz. Bir uyuşturucu bir belası var gidiyor, ahlakta bir bela var gidiyor. Türkiye yeninden ayağa kalkması lazım. Bunun tek bir yolu var o da CHP iktidarı. Çünkü biz kimseyi dışlamayız. Kimseyi dışlamayacağız. Terörü 15 yılda bitiremedin, ne istedilerse verdiler. Terör yoktu, 3 terör örgütünü başımıza bela ettiler. 5 yılın iktidar döneminin 4 yılında terörü bitirmezsem ayrılırım. Bana soruyor, 'Sen kimsin?' Ben sana soruyorum sen kimsin. Yüreğin, cesaretin, onurun varsa adam gibi çıkarsın karşıma oturur medeni insan gibi tartışırız. Beni niye suçluyorsun kardeşim. Kul hakkı yemedim. Vermeyeceğim hesap yoktur benim. Ben sadece milletime hesap veririm. Bir arada huzur içinde yaşayacağız. AK Partiye oy veren vatandaşlarımızı da seviyoruz. Bu ülkede birlikte yaşayacağız. Aynı bayrağın altında kardeşçe yaşayacağız. Terörün olmadığı bütün bir dünya ile dost olunan bir ülke düşünün. 5 yıllık bir iktidarın ilk 4 yıllında görkemli bir yükseliş yapacağız. Tarım ihracatında Hollanda'yı geçeceğiz. Huzur ve refah içinde yaşayacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Tariş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title