Haberler

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Yurda Döndü

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 21.30'da Lizbon'dan İstanbul'a gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Lizbon'daki temasları hakkında CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Faruk Loğoğlu açıklamalarda bulundu.

Sosyalist Enternasyonal'in toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu temaslarının ardından beraberindeki heyetle birlikte ardından yurda döndü,

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 21.30'da Lizbon'dan İstanbul'a gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Lizbon'daki temasları hakkında CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Faruk Loğoğlu açıklamalarda bulundu.

CHP KONUSU GÜNDEME GELMEDİ

Sosyalist Enternasyonal'in konsey toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan Loğoğlu, "

Konsey toplantısında Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu toplantının ana teması olan dünyadaki ekonomik durum ve küresel kriz üzerine bir konuşma yaptı. Gündemde ayrıca Mali ve Arap ülkelerinde olan gelişmeler de vardı. Bizim hakkımızda CHP'nin Sosyalist Enternasyonal içerisindeki durumuna ilişkin bazı haberler çıktı. CHP'nin durumu hiçbir şekilde gündeme gelmedi. Gelmesi için bir sebepte yoktu" dedi.

SURİYE İÇİN ÇALIŞMA GRUBU KURULUYOR

Konsey toplantısında ayrıca Suriye konusunda önemli gelişmelerinde yaşandığının altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Faruk Loğoğlu şunları söyledi:

"Suriye konusunda hazırlanan taslakta BM ve Suriye Muhalefetinin görüşü olan Beşer Esad'a geçiş döneminde hiçbir rol verilmemesi yönündeki tutumu Sosyalist Enternasyonal benimser şekilde yazılım vardı. Biz bunun Birleşmiş Milletlerin ne de Suriye Muhalefeti'nin görüşünü yansıtmadığını söyledik. Hepiniz takip ediyorsunuz Suriye Muhalefeti rejimle görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Burada Beşer Esad'ı korumak kaygısından hareket etmedik sadece ve sadece Suriye'deki şiddeti sona erdirecek Suriye halkının önünü açacak yapıcı bir katkı olması için. Ayrıca Sosyalist Enternasyonal, Suriye konusunda bir çalışma grubu kurmaya karar verdi. Türkiye'de onun içinde olacak ve bende orada görev alacağım." - İstanbul / Bakırköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Osman Faruk Loğoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Türk Hava Yolları İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title