Haberler

CHP Lıderı Baykal, Mersın'de Atık Su Arıtma Tesısının Temelını Attı

CHP Genel Baskani Deniz Baykal, 15 Gun Sonra Yeni Bir Turkiye'nin Dogacagini Belirterek, "Sakin Ha Sasirmayin, CHP'nin Yolundan, Mustafa Kemal'in Yolundan Sakin Cikmayin. Biz O Yolu Tutuyoruz, Turkiye'ye Sahip Cikacagiz. Turkiye'nin Serefinin, Onurunun Korunacagi Bir Donem Acacagiz" Dedi.

CHP Genel Baskani Deniz Baykal, 15 gun sonra yeni bir Turkiye'nin dogacagini belirterek, "Sakin ha sasirmayin, CHP'nin yolundan, Mustafa Kemal'in yolundan sakin cikmayin. Biz o yolu tutuyoruz, Turkiye'ye sahip cikacagiz. Turkiye'nin serefinin, onurunun korunacagi bir donem acacagiz" dedi.

Baykal, Mersin Buyuksehir Belediyesi tarafindan Karaduvar sahil seridinde yaptirilacak olan atik su aritma tesisinin temel atma torenine katildi. "Ata" helikopteri ile Adana'dan Mersin'e gelen Baykal, partililer tarafindan "Basbakan" sloganlariyla karsilandi. Sanatci Selda Bagcan'in da konser verdigi torende CHP lideri Baykal, Selda Bagcan ile birlikte "Ugurlar Olsun" adli turkuyu seslendirdi. Daha sonra halka hitap eden Deniz Baykal, Mersin'in en cagdas atik su tesisine kavustugunu belirterek, "Bircok

ilimizde bu yok, hatta denize kiyisi olan kentlerimizin cogunda bu yok. Simdi 100 milyon YTL'lik bir harcamayla Mersin piril piril bir denize kavusuyor. Mersin, bir turizm kenti ve bir deniz sahili olan kent haline donusecek. Baskan Macit Ozcan'in daha once sahilin etrafinda yaptigi duzenleme Mersin'in gorunumunu, guzelligini, degerini cok artirmistir. Simdi bunun sadece gorunurde degil de gorunmeyen alanda da yapildigina tanik oluyoruz" diye konustu.

Mersin nufusunun artik denizini cop etmeyecegini ve denizine atik su birakmayacagini soyleyen Baykal, "Bu tesis medeniyetin en ileri olcusudur ve Mersin'e yakisiyor. Sosyal demokrat belediye boyle isler yapar. Altyapi calismasidir bu, cevreye saygili, insana saygili, kente saygili, denize saygili bir calismadir. Sagligin guvencesidir, cocuklarimizin sagliginin guvencesidir. Ekonomik bakimdan kenti bir cazibe merkezine donusturecek bir projedir" seklinde konustu.

Deniz Baykal, sosyal demokrat belediyenin, hicbir sey icin halkin hakkindan tek kurus fedakarlik yapamayacagina isaret ederek, sosyal demokrat belediyelerin halkin hakkini atmaca gibi korudugunu, milletin parasiyla millete en iyi hizmeti guvence altina aldigini kaydetti. 95 milyon euroluk ihalenin iptal edilerek, ayni ihalenin 64 milyon euroya verilmesinin de buyuk bir kazanc oldugunu dile getiren Baykal, 30 milyon eurouluk kazancin halkin parasi oldugunu ve butun projelerin bu sekilde ihale edilmesi

gerektigini vurguladi.

"Secim calismalari icerisindeyiz ve 15 gun sonra yeni bir Turkiye var" diyen Deniz Baykal soyle konustu:

"Sakin ha sasirmayin, CHP'nin yolundan, Mustafa Kemal'in yolundan sakin cikmayin. Biz o yolu tutuyoruz, Turkiye'ye sahip cikacagiz. Ciftcimize sahip cikacagiz. Yeni bir donem acacagiz, durust bir siyaset donemi acacagiz. Dokunulmazliklarin kalkacagi, halkin hakkinin alinacagi bir donem acacagiz. Turkiye'nin serefinin, onurunun korunacagi bir donem acacagiz."

22 Haziran'da Mersin Limani'nda Arjantin'den 106 bin ton limon ithal edildigini ogrenmenin uzuntusunu yasadigini dile getiren Baykal, "Bolgede narenciye ureticisi kirilirken, urununu satamazken, yillardir hakki olan primi alamadigindan dolayi ihracat kapilari kapanmisken, urununu satmak icin uygun bir ortam ararken, birden bire 106 bin ton limonun Arjantin'den Mersin Limani'na getirildigini goruyoruz. Bu uygulamalara artik son verecegiz" ifadelerini kullandi.

Baykal, konusmasinin ardindan 2004 yerel secimlerinde CHP'den aday gosterilmeyerek istifa edip, bagimsiz olarak tekrar belediye baskanligina secilen Mut Ilce Belediye Baskani Selahattin Arslan'a CHP rozetini takti.

CHP Mersin milletvekili adaylariyla birlikte toren alaninda bulunan halki selamlayan Baykal, daha sonra Buyuksehir Belediye Baskani Macit Ozcan'la birlikte tesisin temelini atti.

(OT-MT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title