Haberler

CHP Lideri Baykal: "Gül'e Destek Veren İkinci Cumhuriyetçiler Bile Tedirgin"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Abdullah Gül'ün Adaylığına Destek Veren Bazı "İkinci Cumhuriyetçilerin" Türkiye'nin İran'a Dönebileceği Kaygısı Taşıdığını Belirtti.

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Abdullah Gül'ün adaylığına destek veren bazı "ikinci Cumhuriyetçilerin" Türkiye'nin İran'a dönebileceği kaygısı taşıdığını belirtti. Baykal, bu isimlerin, "Abdullah Gül'e destek vererek biz de bu dönüşüme destek mi oluyoruz" diye kaygı taşıdıklarını savundu. Baykal, MHP tabanının, partilerinin Cumhurbaşkanı seçiminde izlediği yönteme tepki gösterdiğini, Abdullah Gül'e karşı olmalarına rağmen MHP'nin Genel Kurul'a girmesini eleştirdiklerini ileri sürdü.

ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Abdullah Gül'ün adaylığına destek veren bazı ikinci Cumhuriyetçilerin, yaşanan son gelişmelerden tedirgin olduğunu ve Türkiye'nin "İran'a" dönüşebileceği kaygısı taşıdıklarını ileri sürdü.

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında yapıldı.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, toplantıda, güncel siyasi gelişmeler ve parti çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Baykal, toplantıda yaptığı konuşmada, AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmaması için gerekçelerini yineledi. Gül'ün, kısa süre içerisinde "değişemeyeceğinin" altını çizen Baykal, CHP'nin tavrının "demokrasi" açısından önemli olduğuna işaret etti.

konuşmasında MHP'yi eleştiren Baykal, MHP'nin Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin izlediği yolun kendi tabanında da büyük tepki topladığını ileri sürdü,, MHP'nin izlediği politikalarla "AKP ile işbirliği" yapıyor izlenimi uyandırdığını söyledi.

Bazı MHP'lilerin "Parti olarak zaten Gül'ün adaylığına karşıyız. AKP sonuçta uzlaşmaya da gitmedi. Yönetimin bu tavrını anlamış değiliz" dediğini anlatan Baykal, Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasının Türkiye açısından çok ciddi sıkıntılar doğuracağına işaret etti. Baykal, Türkiye'nin laik yapısının tehlikede olduğunu görüşünü yeniledi.

-İRAN ÖRNEĞİ-

Baykal, konuşmasında Gül'ün adaylığına destek veren ve "ikinci Cumhuriyetçi" olarak nitelendirilen bazı aydın ve yazarların da bu gidişten kaygı duyar hale geldiğini anlattı. İran örneğini veren Baykal, söz konusu aydınların "Türkiye acaba İslam Cumhuriyeti'ne doğru mu kayıyor Abdullah Gül'e destek olarak biz de bu kayışa destek mi oluyoruz" diye kaygılarını dile getirdiklerini belirtti.

Öte yandan, MYK toplantısında kurultay hazırlıkları da masaya yatırıldı. Parti yönetiminin kısa bir süre sonra kurultay takvimini açıklaması bekleniyor. Toplantıda ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim sonuçları ile CHP'nin tutanaklarını karşılaştıran bir çalışma da gündeme geldi. Çalışmada önemli sonuçlara ulaşıldığı takdirde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title