Haberler

CHP Lideri Baykal'dan Hükümete Sert Eleştiriler

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Evde, Dükkanda, Sokakta Güven Kalmadığını Ancak İçişleri Bakanının Görevini Sürdürdüğünü İfade Etti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, evde, dükkanda, sokakta güven kalmadığını ancak İçişleri Bakanının görevini sürdürdüğünü ifade etti

Baykal, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, Emniyet teşkilatındaki gelişmelere yönelik değerlendirme ve eleştirilerde bulundu.Emniyet teşkilatının, topluma güven veren etkin ve saygın kurum olması gerektiğini ifade eden Baykal, ancak yaşanan son olayların emniyetin nasıl çelişkiler yumağında ve dağınıklık içinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Deniz Baykal, Emniyetin, çok köklü ve ciddi bir 'yeniden yapılanmaya' ihtiyacı olduğunu belirterek, bu işin savsaklanmasının, ertelenmesinin ağır sonuçlar doğuracağına dikkati çekti.

Emniyette atamaların liyakate göre olması gerektiğini belirten Baykal, Emniyette terfi sıralamasında bu ilkeye uyulmadığını söyledi. Baykal, Emniyet teşkilatında bir süreden beri, kıdem sıralamasının altüst edildiği, objektif ölçütler yerine kişisel ölçütlerin esas alındığı atama uygulamasının olduğunu belirtti.

Baykal, konuşmasında, gelecek döneme ilişkin "Barış ve Kardeşlik", "Ekonomi", "Eğitim" ve "Dış Politika" projelerini açıkladı.

"Barış ve Kardeşlik Projesi"ni anlatırken, Türkiye'nin en önemli meselesinin, barışma, kaynaşma ve dayanışmayı gerçekleştirmek; en temel ihtiyacının iç barışı güvence altına almak olduğunu ifade eden Baykal," Cumhuriyeti, milliyetçiliği, inançları, Atatürk'ü, etnik kökeni tartışıyoruz.Değerli arkadaşlarım bunlar yanlış.Bu tartışmadan hiçbir şey çıkmaz. Ne demokrasi, ne insan hakları, ne refah, ne ilerleme... Hiçbiri çıkmaz. Bu tartışmalar, yanlış tartışmalar. Bataklık bu bataklık."

Türkiye'de devlet ve milletin kaynaşması gerektiğini söyleyen Baykal,"Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi yönetecekler camiye de okula da, karakola da kışlaya da sahip çıkacaktır.Millete de sahip çıkacaktır devlete de sahip çıkacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title