Haberler

CHP Lideri Baykal'dan Dokunulmazlık Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Temiz Yönetiminin Şartının Milletvekili Dokunulmazlığından Geçtiğini Belirterek, "Buna Ben Hazırım Başbakan da Hazır mı" Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, temiz yönetiminin şartının milletvekili dokunulmazlığından geçtiğini belirterek, "Buna ben hazırım Başbakan da hazır mı" dedi.

Balıkesir'in sayfiye bölgelerinden Altınoluk, Akçay ve Zeytinli beldelerini ziyaret eden Baykal, belediyeler tarafından yaptırılan tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Zeytinli beldesinde bir kişi Baykal'ı göremeyince fenalık geçirdi. Baykal'ın şahitliğini yapacağı çiftin nikah defteri kaybolunca evlilik gerçekleşemedi.

Baykal, öğle saatlerinde helikopterle Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk beldesine geldi. CHP'li bölge milletvekilleri ile Edremit Körfezi'ndeki CHP'li belediye başkanlarının yoğun ilgi gösterdiği Deniz Baykal, seçim otobüsü ile Altınoluk Çam Mahallesi Meydanı'nda halka seslendi.

Türkiye'de ekonomik şartların her geçen gün daha da kötüleştiğini öne süren Baykal, 2002 yılında Türkiye'nin borcunun 220 milyar dolar olduğunu, AK Parti'nin kendisinden önce yapılan bu borcu katladığını öne sürdü. Türkiye'nin 220 milyar dolar borçla Keban, Atatürk gibi tüm barajları, Etibank, şeker fabrikaları, dokuma fabrikaları, Karabük Demirçelik, Ereğli Demirçelik gibi tesisleri yaptığını ifade eden Baykal, "'Türkiye'de ne varsa o borçla yapıldı. Üniversiteler onunla yapıldı. Silahlı Kuvvetler onunla güçlendi. Uçaklarımız onunla alındı. Çocuklarımız onunla okudu. 6 yılda ne oldu, borç çıktı 500 milyar dolara. Sonuç ne, yeni yollar, yeni şantiyeler, nerede onlar? Bırakın artırmayı eldekini avuçtakini de sattılar. Türkiye'de işe yarar ne kadar tesis varsa tümünü sattılar. Satmakla da kalmadılar. Başbakan nasıl vicdanına sığdırıyor anlamak mümkün değil. 'Şu koca CHP taş taş üstüne koymamıştır' diyor. Be insafsız, elini vicdanına koy da bak. O satıp satıp gününü gün ettiğin tesisleri CHP yaptı.'' "HÜKÜMET DOKUNULMAZLIĞA YANAŞMIYOR" Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini ancak hükümetin buna yanaşmadığını iddia eden Baykal, "'Temiz yönetimin şartı milletvekili dokunulmazlığını kaldırmaktır. Temiz yönetim diyorsak, yapmamız gereken ilk iş, milletvekili de vatandaş gibi olacak. Senin var mı dokunulmazlığın? Senin yoksa benim de olmayacak. Ben hazırım olmasına. Başbakan da hazır mı? Arkasında 11 dosya. Başbakan binbir dereden su getiriyor 'dokunulmazlık lazım' diye. Lazımsa İngiltere'de var mı dokunulmazlık? Fransa'da var mı, Almanya'da var mı, İtalya'da var mı? Hiçbirinde yok, hiçbir demokraside yok. Söz verdiğin halde iktidardaki gücünü kullanarak bunu sürdürüyorsun" diye konuştu.

Baykal, Çam Mahallesi'nde Atatürk ve Erdal İnönü heykellerin açılışını yaptıktan sonra beldedeki 18 dükkanın açılış kurdelesini kesti. Açılışta vatandaşlara geleneksel hayır yemeği verildi.

Seçim otobüsüne binen Deniz Baykal, yaklaşık 50 araçtan oluşan konvoy ile birlikte Altınoluk'ta halkı selamladıktan sonra Zeytinli beldesine gitti. 13 zeytinli Kır Şenliği'ne katılan Deniz Baykal ve CHP'li çok sayıda milletvekili belde girişinde çiçeklerle karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'nda bekleyen partililerle selamlaştıktan sonra belediye binasına giden Baykal, evlilik hazırlıklarını tamamlayan Altınoluklu bir çiftin nikahını kıymak istedi.

Acele ederken nikah defterini unutan Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, Zeytinli Belediyesi'nin nikah defterini istedi.

Kalabalık nedeniyle aranan defter bulunamadığı için nikah programı gerçekleştirilemedi. Davetlilere pilav - keşkek - nohut ve ayrandan oluşan hayır yemeği dağıtılırken, tanınmış sanatçı Ali Altay da izleyicilere küçük bir konser verdi.

(İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title