Haberler

CHP Lideri Baykal'dan "Cenevre" Değerlendirmesi (1)

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cenevre'deki Toplantıda Terör Konusunda Türkiye'nin Irak'tan Kaynaklanan Kaygılarını Dile Getirdiğini Açıkladı. Baykal, Türkiye'nin Haksızlıklara Karşı Sesini Çıkarması Gerektiğini Söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cenevre'deki toplantıda terör konusunda Türkiye'nin Irak'tan kaynaklanan kaygılarını dile getirdiğini açıkladı. Baykal, Türkiye'nin haksızlıklara karşı sesini çıkarması gerektiğini söyledi.

Cenevre'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, THY uçağıyla geldiği Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Seçim çalışmalarını yarıda bırakarak Cenevre'ye gittiğini anlatan Baykal, "Sosyalist Enternasyonal toplantısında Türkiye'nin teröre ilişkin endişelerini bütün dünyanın önünde dile getirdim. Buradaki toplantıda konuşulan konulardan biri ise, Filistin'den İsrail'e, Irak'a kadar Orta Doğu sorunuydu. Hepsini ayrı ayrı

ele aldık. Burada yaptığım konuşmada, terör konusunda Türkiye'nin Irak'tan kaynaklanan kaygılarını dile getirdim. Bu kaygıları kendi kendimize söylememiz yetmezdi. Bunu yapmak, muhalefet partisi olarak bize düştü. Biz de bunu çok iyi bir şekilde yaptık. Dünyanın önündeki bir platformda bunları dile getirdik. Türkiye adına çok iyi oldu, çok yararlı oldu. Konuşmamızı izleyen yabancı heyet üyeleri ve basın mensupları belki de ilk kez gerçekleri duydu. Uluslararası platformda Türkiye'nin davasını taşıma olanağı

bulduk'' dedi.

Cenevre'deki toplantıda Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve kuzeydeki yerel yönetimin lideri Mesut Barzani'nin de bulunduğunu hatırlatan Baykal, ''Konuşmamı zaten onların önünde yapmak istiyordum. Fakat konuşurken onlar dışarı çıktılar. Ama takip ettim. Temsilcileri dikkatle not aldılar. Sonradan duyduğuma göre de gazetecilerin konuşmama ilişkin sorularına ikisi de 'Türk gazetecilerine söyleyecek hiç bir şeyimiz yok' demişler. Türkiye haksızlıklara karşı sesini çıkarmalı'' diye konuştu.

(TC-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title