Haberler

CHP Lideri Baykal Bozüyük'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, İktidarı Eleştirerek, "82 Yılın Ortak Borcu 220 Milyar Dolardı. Şimdi Bu Borç 500 Milyar Dolara Ulaştı. Ailede Herkes Borçlu, Çocuklar Dahi Borçlu" Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidarı eleştirerek, "82 yılın ortak borcu 220 milyar dolardı. Şimdi bu borç 500 milyar dolara ulaştı. Ailede herkes borçlu, çocuklar dahi borçlu" dedi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan bir fabrikanın açılış törenine katılan Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin 4 ayrı hesabında usulsüzlük yapıldığını tespit etmesiyle ilgili soruyu, "Arkadaşlarımız cevap versinler" diyerek yanıtsız bıraktı. Ardından fabrikanın açılışını yapan Baykal, burada halka hitap etti. Bozüyük'e halk evinin açılışı için geldiğini belirten Baykal, "Gübre bir yılda yüzde 150 arttı. Mazot arttı, ilaç arttı. Bütün girdi fiyatları arttı. Ama çiftçinin ürünü artmadı. Gübre fiyatlarının yüzde 150 arttığı bir ortamda, mazotun yüzde 70 arttığı bir ortamda çiftçinin ayakta kalmayı başarması gerçekten şaşılacak şey. Avrupa futbol turnuvasında Milli Takım son dakikalarda gol attı. Çok büyük başarılar sağladı. Hepimiz çok mutlu olduk. Ona 'mucize' diyorlar. Sen mucize arıyorsan futbol takımının mucizesini bırak da Türkiye'de çiftçinin nasıl ayakta kaldığına bir bakıver. Asıl mucize o. Esnafın ayakta kalması da mucize. En rahat kesim bence emekliler.

Yüzde 2 zam aldılar. Yetmedi mi? 'Yılın başında enflasyon yüzde 4 olacak' dediler. Emekliye yüzde 4 zam verdiler. Bu yüzde 4'leri kim hesap ediyor, Nasıl hesap ediliyor, hangi malları dahil ediyor, fiyatı nereden buluyor? Şimdi kendileri dahi yüzde 10'un üzerinde olacağını resmen kabul ettiler. Versene şimdi emekliye hakkı olan enflasyon payını. İşçilerin durumu nasıl? İşçilerin durumu iyi. Hele TMSF'ye teslim edilmiş şirketlerde çalışan durumda olan işçilerin durumu muhteşem. TMSF kendi alacağını tahsil ederken, işçi hakkını aldı mı? Önce verilmesi gereken işçinin hakkıdır. Önce alın terinin hakkı verilecek. Kul hakkını ve emeği vereceksin. Ondan sonra devlet olarak kendi alacağını alacaksın. Alacağını aldıktan sonra, senin o parayı ne yaptığını biz biliyoruz. Türkiye'de herkes şikayetçi. Kimse aradığını bulamadı. Bir dönemin sonuna geliyoruz. 6 yıla yakın bir dönem tek parti iktidarı iş başındaydı. İstediği kanunu çıkarıyor, istediği kararı alıyor. Dünya şartları müsaitti. Böyle bir ortamda sorunlar çözülecek zannettik. Ancak, hala bu konuda olumlu gelişme sağlanamadı. Türkiye ferahlamadı. Türkiye'nin borçları ödenmedi. Borçlar arttı. 58 hükümetin, 82 yılın ortak borcu 220 milyar dolardı. Bugün 500 milyar dolara yükseldi. Ailede herkes borçlu. Çocuklar bile borçlu. Türkiye fırsatı iyi kullanamadı. Türkiye bir faiz cenneti olmuştur. Bu dönemin sonuna geliyoruz. Kendine bıraktığı zaman kalkınan Bozüyük son dönemde yeni bir fabrikaya kavuştu mu? 'Teşvik yasası çıkaracağız' dediler. Kalkınmaya en müsait yer olan Bozüyük'e engel getirmiş oldular. Bozüyük ve Bilecik'in bu dönemde bir haksızlığa uğradığı çok açıktır. Bunlar kendilerine emanet edilen, devletin tesislerini de sattılar. 220 milyar dolarla Türkiye'ye çok şey yapıldı. Peki 280 milyar dolarla Türkiye'ye ne yapıldı? Eldekini, avuçtakini satarak günü gün ettiler. Bir de 'CHP 80 yılda taş üstüne taş koymadı' dediler. Emanet ettiklerimize sahip çıkamadılar. Faizler 2004 yılı seviyesine yükseldi. Bu iyi bir tablo değil. Bu gidişe bir son verelim" diye konuştu.

AK Parti'nin tek başına iktidar olduğunu hatırlatan Baykal, "Bu millet sana yüzde 47 oy verdi. Daha ne verecek? Ankara'yı neden barıştıramıyorsun? Ankara'yı neden el ele verir noktaya getiremiyorsun. Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, başsavcılık, üniversite, partiler ve Kamer Genç ile kavga. Önüne gelen ile kavga ediyorsun. Herkes suçlu da sen mi haklısın? Senden başka haklı olan yok mu? Hak ettiğin cevabı millet sandıkta sana verecek" dedi.

(HÖ-MŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title