Haberler

CHP'li vekil "Endişeye sevk eden gelişmeler var" deyip Zonguldak için acil tanı kiti istedi

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüse ilişkin Zonguldak'ta herkesi endişeye sevk eden bazı gelişmelerin yaşandığını belirten CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, kente acil olarak koronavirüs tanı kiti gönderilmesini istedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'a acil olarak koronavirüs tanı kiti gönderilmesini istedi.
Yavuzyılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin Zonguldak'ta herkesi endişeye sevk eden bazı gelişmelerin yaşandığını, bugün itibarıyla Zonguldak'ta en az 12 koronavirüs pozitif vakası bulunduğunu ileri sürdü.

Zonguldak'ta tanı kiti bulunmadığı için numunelerin Ankara veya Bolu'ya gönderilerek test edildiğini dile getiren Yavuzyılmaz, bu işlemin 24 saatlik bir zaman kaybına yol açtığını kaydetti.

KENTTE KOAH HASTALIĞI YAYGIN

Zonguldak'a acil olarak tanı kitinin gönderilmesini ve il geneline dağıtılmasını isteyen Yavuzyılmaz, kentte KOAH hastalığının yaygın olduğunu, bundan dolayı da solunum cihazlarının gönderilmesi gerektiğini söyledi.

"YETKİLİLERDEN ŞEFFAF BİLGİ BEKLİYORUZ"

Yavuzyılmaz, Zonguldak'ta bulunan hastanelerin koruyucu malzeme sıkıntısının giderilmesi ve ödenek sorununun çözülmesinin önemine işaret ederek, "Zonguldak'taki yetkililerden şeffaf bilgi bekliyoruz. Toplam vaka sayısı, yapılan testlerin pozitif veya negatif sayıları, karantinaya alınan ve çıkanların sayısı, ilçe sayısı, her hastanın temas ettiği kişi sayısı, cinsiyet ile yaş bilgisi ve vefat eden hasta sayıları konusunda Zonguldak kamuoyunu bilgilendirmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Yavuzyılmaz, koronavirüsten korunmanın yolunun kişisel koruyucu tedbirlerin alınması ve evde kalınması olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Zonguldak Haberler

500

Yorumlar (17)

aksaray:

Allahım sana yalvarıyorum türkinin idaresini CHP ve HDP nin eline bırakma

50
28
yanıtYanıtla
Amin:

Amin

yanıt7
yanıt7
adnan:

aminnn inşaallah

yanıt1
yanıt2
fwfwe:

milleti paniğe sevk edecek kadar biliçsiz bir cahilsin

37
23
yanıtYanıtla
ada:

Bende zonguldakta yaşıyorum, neden paniğe girecekmişim anlamadım?Enazından İlimizde vaka olduğunu öğrendim ve bundan sonra çok daha dikkatli davranacam, Almanaya örneğine bakın adamlar semt semt vaka haritası yayınlıyorlar ve böylelikle bireyler olayın ciddiyetini daha iyi kavrıyor, birde bize bakın yaşlıları tiktok alemine maskara yapan bir zihniyet, sanki hastalıkların bizlere asla bulaşmayacağını sanan zavallıları görünce insanlığımdan utanıyorum.

yanıt32
yanıt7
zg.:

Bu kadar detaylı bilgiyi öğrenip ne yapacaksın. Devlet zaten gerekeni yapıyor.

27
21
yanıtYanıtla
Raymanifanitiko:

Kolonya veriyor herkese,daha ne olsun.nankor bub

yanıt8
yanıt11
Alper:

chp panikdan baska bisey bilmez. dostmu dusman mi belli degil. virusdan daha tehlikeli. seffaf bilgi istiyecegine milleti sokakdan uzat tutmayi denesene. zaten bu kadar bilgi veren 1 ikinci ulke yok.

27
20
yanıtYanıtla
muhengenc:

1 ikinci olursun inşallah. Madenlere inip güneş göreme inşallah.

yanıt1
yanıt1
Co hart:

Kes ulan koyun

yanıt4
yanıt2
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title