Haberler

CHP'li Yalçınkaya: "Mücadelemiz Sonuna Kadar Sürecek"

CHP Genel Başkan Aday Adaylarından Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya, "Yarının Karanını Vermek Üzere" Aday Olduklarını Söyledi. Türkiye'ye Yep Yeni Bir Siyaset Anlayışının Geleceğini İfade Eden Yalçınkaya, "Bu Kurultayda Belki de İlk Kez Delegasyonun Kurultay Salonuna Gelene Kadar Karar Vereceğini Düşünmüyorum" Dedi.

CHP genel başkan aday adaylarından Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya, "yarının karanını vermek üzere" aday olduklarını söyledi. Birilerine destek olmak adına aday olmadıklarını kaydeden Yalçınkaya, "Birilerinin payandası adına da aday olmadık. Çok net bir önemli örgüt gücünün temsilcisi olarak aday olduk" dedi. Ayhan Yalçınkaya, adaylık için gerekli imzayı bulamaması durumunda, mücadeleyi sürdüreceklerini belirtirken, "Adaylık için gerekli imzayı bulamamak yarışın bitmesi anlamı taşımıyor. Adaylık için yeterli imzayı bulamayız, 2009'da yerel seçim var. Bu mücadele devam edecek. Biz sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak 32'nci Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için yarışacak olan Parti Meclisi Üyesi ve eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya, gazetecilerle bir yemekte buluştu. Kurultaya dönük çalışmalar ve hedeflerini anlatan Yalçınkaya, parti içi çekişmelerin CHP'ye büyük zararlar verdiğini kaydetti.

-YENİ KADROLARA İHTİYAÇ VAR-

"CHP'liler olarak bizler bu partinin tabanında siyaset yapan insanlar, parti içi çekişmelerden ve çatışmalardan çok çekmiş insanlarız" diyen Yalçınkaya, şunları söyledi:

"Bu çatışmaları körükleyen, bu çatışmalardan zaman zaman beslenen siyasetin ünlü aktörleri oldu. Bugün o aktörleri izlediğiniz zaman bir kısmı parti içi iktidarda, bir kısmı parti içi muhalefette. Bir dönem sonra bir baktınız o aktörler yukarda barıştı ama biz tabanda onların destekçilerini bir türlü barıştıramadık. Bundan çok yara aldık. Partinin yarısı bana lazım diyen bir anlayış değil. Partinin tamamı bana lazımdır diyen yep yeni bir kadroya ihtiyacı var CHP'nin.

-SİYASET UZUN SOLUKLU BİR MÜCADELEDİR-

Siyaset kısa vadeli bir iş değil, siyaset uzun soluklu bir mücadeledir. Bugün attığınız tohumlar yarın filiz verebilirler. Siyasetin başarısı her zaman sayılarla ölçülen bir başarı değildir. Sayılar bazen anlamını kaybeder ama sizin siyasette kurduğunuz teorilerin sosyolojik yansımaları belki çok daha önemli anlamlar taşıyabilir. Biz bugün ilk çıkışımızdaki noktadayız. "Umudun, sevdanın ve inancın kavgası başlamıştır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' sloganından hareketle CHP geçmiş dönemlerinde kadın kollarında, gençlik kollarında hali hazırda ana kademe yönetimde genel merkez yönetiminde şu anda bulunan görev yapan, yüzlerce binlerce insanla Anadolu yollarındayız."

-İLKESEL İTTİFAKA AÇIĞIZ-

Muhalefetin çokluğu ve ortak aday tartışmaları hatırlatılan ve CHP eski genel başkanlarından Altan Öymen'in, bu konuyu kendileri ile de görüştüğünü söyleyen Yalçınkaya, ilkesel ittifaklara kapalı olmadıklarını belirtti. Yalçınkaya şöyle konuştu:

"Biz onu çok net söylüyoruz. Biz Eylül ayında kendi temel ilkelerimizi yayınladık. CHP'nin neye ihtiyacı olduğunu söyledik. Bu söylediğimiz çerçevedeki ittifaklar her zaman olabilir. Bunlar, bizim kapalı olduğumuz bir konu değil. İlkesel bir ittifaka yakınız. Ama bu kurultay mevzi ele geçirme kurultayı değil. Bu kurultay farklı kurultay üzerinden şekilleniyor bence. CHP'de bir değişim süreci başladı. Bu değişim süreci engellenemez bir değişim süreci. CHP ya bugünün kararını verecek ya da yarının kararını verecek. Biz yarının kararına şu anda adayız. Yepyeni bir siyaset anlayışı gelecek Türkiye'ye. Biz buna adayız. Biz sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.

Bu kurultayda belki de ilk kez delegasyonun kurultay salonuna gelene kadar karar vereceğini düşünmüyorum. Kurultay salonunda karar vereceğini düşünüyorum. Biz birilerine destek olmak adına aday olmadık. Birilerinin payandası adına da aday olmadık. Çok net bir önemli örgüt gücünün temsilcisi olarak aday olduk. Gerekli imzayı bulamazsak oyumuzu kullanacağız. Belki boş oy kullanacağız. Adaylık için gerekli imzayı bulamamak yarışın bitmesi anlamı taşımıyor. Adaylık için yeterli imzayı bulamayız, 2009'da yerel seçim var. Bu mücadele devam edecek. Biz sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title