Haberler

CHP'li Yalçınkaya Eski Bakan Çelik'in Giderayak Atamalarını Sordu

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Giderayak Bakanlıkta Yaptığı Atamaları Sordu. Yalçınkaya Bakan Çubukçu'ya "Eski Bakanın Giderayak Gerçekleştirmiş Olduğu, Bu Tepeden İnme Keyfi Atamaların Durdurulmasını Düşünüyor Musunuz?" Diye Sordu.

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, giderayak bakanlıkta yaptığı atamaları sordu. Yalçınkaya Bakan Çubukçu'ya "Eski bakanın giderayak gerçekleştirmiş olduğu, bu tepeden inme keyfi atamaların durdurulmasını düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Yalçınkaya Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in görevden ayrılmadan önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76'ncı maddesinin kendisine tanıdığı atama yetkisini kullandığını ve yönetici atamalarında göz önünde bulundurulması gereken temel ilkeleri hiçe sayarak, okullara, halk eğitim merkezlerine ve öğretmen evlerine 153 yönetici ataması gerçekleştirdiğini kaydetti. Yalçınkaya "Bu adil olmayan uygulama, eğitim camiasında huzursuzluğa neden olmuş, kariyer ve liyakat esasları göz ardı edilerek yapılan bu keyfi atamalara, birçok öğretmen ve eğitim sendikaları tepkilerini göstererek, atamaların tamamen kadrolaşmaya yönelik yapıldığını dile getirmişlerdir" dedi. Yalçınkaya Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya şu soruları yöneltti:

"Eski bakanın giderayak gerçekleştirmiş olduğu, bu tepeden inme keyfi atamaların durdurulmasını düşünüyor musunuz? Sayın Hüseyin Çelik bakanlığı size devretmesinden önceki bir aylık süreç içerisinde de bu şekilde kaç yönetici ataması yapmıştır?Atamalar hangi okullara, halk eğitim merkezlerine ve öğretmen evlerine yapılmıştır? Yeni Milli Eğitim Bakanı olarak bundan böyle, yönetici atamalarında hangi kriterleri, hangi yönetmelik ve genelgeleri göz önünde bulundurmayı düşünüyorsunuz? Liyakat esasları göz ardı edilerek yapılan bu atamalarda hükümete yakın yandaş sendikaların baskısı olduğuna yönelik haberler doğru mudur? Bu atamalar sendika yönetiminin belirlediği isimler doğrultusunda mı yapılmıştır?" (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title