Haberler

CHP'li Vekiller Dilan Alp ve Öğretmen Meral Dönmez'i Ziyaret Etti

CHP İstanbul milletvekilleri Melda Onur, Aykut Erdoğdu, Ercan Cengiz ve CHP İstanbul İlçe Başkanları 1 Mayıs olaylarında yaralanan öğretmen Meral Dönmez ve Dilan Alp'i hastanede ziyaret etti.

CHP İstanbul milletvekilleri Melda Onur, Aykut Erdoğdu, Ercan Cengiz ve CHP İstanbul İlçe Başkanları 1 Mayıs olaylarında yaralanan öğretmen Meral Dönmez ve Dilan Alp'i hastanede ziyaret etti.

CHP'li heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde çıkan olaylarda yaralanan öğretmen Dönmez ve lise son sınıf öğrencisi Alp'i Bahçelievler'de tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayın takipçisi olacaklarını belirten vekiller, yaralıların yakınlarından bilgi aldı

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Öncelikle 3 arkadaşımızın da durumlarının iyiye gittiğini görmekten mutluyuz. Bu arkadaşlarımız, bütün halkın bütün emekçilerimizin sevgisiyle dualarıyla daha da iyileşeceğine inanıyoruz. Ama iktidara ve iktidarın görevlilerine bir iki lafımız var; koskoca bir devlet, devletin bakanları, başbakanları, bürokratları, valisi, polisi, 3 tane çocuğun üzerine çullanarak kendi haklılıklarını ispat etmeye çalışıyorlar. Eğer bu çocukları hedef gösterirlerse iki elimiz yakalarındadır, bunu da bilsinler" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise, İstanbul Valisi'nin tutumunu eleştirerek, "Çocuklar başlarına ne geldiğini hatırlamıyorlar. Buraya niye geldiklerini üçü de farkında değiller. Kalıcı izler olabilir yüzlerinde başlarına. Aileleri bu duruma çok üzülüyorlar, ama ailelerini asıl üzen valinin, içişleri bakanının ve başbakanın onlar hakkında yaptığı açıklamalar. Onları terörist olarak göstermeye çalışmaları. Elindeki sirke şişesini molotofkokteyli olarak göstermeye çalışmaları. ve üçü de ezilmişlikten gelen insanlar. Birinin babası grevde işçi, öbürü atanamayan öğretmen; hepsi toplumun en altındayken bütün toplum için mücadele veren insanlar" şeklinde konuştu.

Yaralıları hastanede ziyaret eden CHP heyetinden İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz de, "1 Mayıs emeğin bayramında, polisin gereksiz ve kullandığı orantısız güçle ağır yaralanan kardeşlerimizi ziyaret ettik. Durumlarının iyiye gitmesi

bizi çok çok mutlu etti. Bayram kutlamak için dışarı çıkan çocuklar, ağır yaralı olarak hastanede yatıyor. Bunun sorumluları mutlaka adalet önüne çıkarılmalı. Bunun siyasi sorumluları da var" dedi.

CHP heyeti, ziyaretin ardından hastaneden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aykut Erdoğdu Melda Onur İstanbul 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title