Haberler

CHP'li Vekiller, 'Chp'nin Yeni Tüzüğünü' Değerlendirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP'nin Türkiye'ye örnek olacak derecede, demokratik, birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir kurultay gerçekleştirdiğini belirterek, "CHP bir kez daha gösterdi ki birikimli kadrolarıyla, Türkiye'yi yönetmeye hazır. 26 Şubat'taki tüzük kurultayında zaten muhaliflerin istediklerinin büyük bir bölümü gerçekleşti" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, TBMM'de CHP'nin tüzük değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, yaptığı açıklamada, CHP tüzüğünün mutlaka değişmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Belki biraz zor oldu ama tüzüğün mutlaka değişmesi gerekiyordu, gecikmiştik ama şu an ileriye dönük çok

daha umudumuz var. Yeni kadrolar gelecek, bu hayatın bir gerçeği. Kadrolar değişiyor ama önemli olan CHP'nin yine CHP olması" diye konuştu.

CHP'nin gündeminde eğitim yasası olduğunu belirten Bilgehan, milletvekili olarak tamamen buna yoğunlaşmış bir durumda olduklarını anlattı. Bilgehan, "Çocuklarımızın geleceğinin en iyi şekilde belirlemek için muhalefet olsun, iktidar olsun çalışmamız gerek diye düşünüyorum" dedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, "Bence bu kurultayın kazananı kaybedeni yoktu zaten CHP kazandı. Sayın Genel Başkana karşı zaten böyle bir his zaten yoktu. Partinin kazanımı oldu. Daha demokratik daha demokratik, daha çağdaş daha katılımcı bir tüzüğe kavuşmuş olduk. Yeni tüzüğümüzde ön seçimin birinci öncelik haline gelmesinden ayrıca mutluyum ama şimdi parti içinde tüzük tartışmalarını bir kenara bırakıp Türkiye gündemine sahip çıkacağımız yeni bir süreç

başlıyor. Hiçbir CHP'li arkadaşımızın CHP'yi dava konusu yapacağına inanmıyorum. Bunların hepsi spekülasyon çünkü kurultay öncesinde bu tür spekülasyonlar çok yapılıyor" diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP'nin Türkiye'ye örnek olacak derecede, demokratik birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir kurultay gerçekleştirdiğini kaydederek, "CHP bir kez daha gösterdi ki birikimli kadrolarıyla, Türkiye'yi yönetmeye hazır. 26 Şubat'taki tüzük kurultayında zaten muhaliflerin istediklerinin büyük bir bölümü gerçekleşti" dedi.

CHP'nin Atatürkçü ve devrimci çizgesinden kaymadığını belirten Havutça, CHP'nin bundan böyle işsizlik, yoksulluk ve Türkiye'nin daha üretken bir Türkiye haline gelmesi için siyaset yapacağını bildirdi.

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ise, Deniz Baykal'ın gelmediği ve kendi oturduğu koltuğa başkaları oturduğu için Baykal'ın koltuğuna oturduğunu belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Namık Havutça Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title