Haberler

CHP'li Uyar'ın Almanya Ziyaretleri Sürüyor

Almanya Elele Engelliler Konfederasyonu'nun davetlisi olarak Almanya'da Engelliler Günü etkinliklerine katılan CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Aysun Önal Uyar, bu ülkedeki ziyaretlerine devam ediyor.
Türkiye'de engelli derneklerine...

Almanya Elele Engelliler Konfederasyonu'nun davetlisi olarak Almanya'da Engelliler Günü etkinliklerine katılan CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Aysun Önal Uyar, bu ülkedeki ziyaretlerine devam ediyor.

Türkiye'de engelli derneklerine destekleri ile tanınan Uyar, bu çalışmalarının Avrupa'da da ses getirmesi üzerine davet edildiği Almanya'da konfederasyon ve federasyonlar yöneticileri tarafından karşılandı. Yoğun bir etkinlik programının olduğu program öncesi Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Asip Kaya, Fürth Belediye Baskanı Markus Braun, SPD Miletvekili Carsten Träger, El Ele Konfedarasyon Başkanı Cengiz Hocazade, Fürth Pestalozzi Okulu'nun Müdürü Thomas Bauere ile görüşmeler yapan Uyar, Türkiye'de yaptıkları çalışmaların Almanya'dan bu kadar takip edilmesinin mutluluğunu duyduklarını dile getirdi.

Konferanslar ve ziyaretler ile devam eden etkinlik programında gördüğü ilgiden memnun olduğu gözden kaçmayan Uyar, "Bizler siyaset sahnesinde insan odaklı çalışmanın öneminin farkındayız. Bu felsefeye sahipken engellilerimizi görmezden gelmek asla olmaz. Biz onlarla birlikte bir bütünüz ve ileriye gideceğiz. İşte bu nedenle ülkemizde ve her yerde her zaman onlara destek olma çabasındayız. " dedi.

Almanya'daki çalışma ve görüşmeleri ile ilgili raporlar hazırlayıp hem İzmir'de engelli dernekleri ile hem de tüm Türkiye çapında engelliler ile ilgili yapılan çalışmalara rapor olarak sunup yeni projeler üzerinde çalışacaklarını belirten Uyar, "Sadece siyasetin değil hayatın da içindeyiz, hayatın her alanında hep birlikte daha güzel günlere ulaşacağız." dedi. Alman basınının da büyük ilgi gösterdiği etkinlik haftası devam ediyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Elele Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title