Haberler

CHP'li Toprak: Bombalı Saldırılarla Bir Yerler Buradan Taviz İstiyor Algısı Var

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - İSTANBUL DHA

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırıları ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bileğimizi bükemezler, bize boyun eğdiremezler" sözlerine ilişkin 'Sanki bir yerler buradan bir taviz istiyor algısı var" dedi.

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları'nın Avcılar'da düzenlediği 'Yeryüzü Barış Sofrası'na katılan Erdoğan Toprak, Türkiye'nin bugünkü gidişini çok iyi bulmadığını belirterek şöyle konuştu:

? IŞİD terörüne sebep olan politikaları üreten bugünkü iktidar. İktidarın bugün 'Terör nereden çıktı?' deme hakkı yok. Çünkü 80 küsur ülkeden binlerce terörist Türkiye üzerinden Suriye'ye girdi. Suriye'de yapılan bu hatalı politikanın faturası Türkiye'ye bugün bomba olarak geliyor. Türkiye, bugün toplu intiharların ve cenazelere sebep oluyor. Dış politikadaki bu eksen kaymasının AKP ile düzeleceğini sanmıyorum. Atatürk'ün bize çizdiği eski 'Yurtta sulh, cihanda sulh' dış politikasına tekrar dönmemiz lazım. Komşularımıza savaş açarak, iç işlerine müdahale ederek dış politikayı yönetemeyiz. 2002'ye kadar gelen dış politikaya dönmemiz, komşularımızla çatışarak değil, dayanışma içerisinde olmamız lazım. Beraber büyümemiz, beraber mutluluğu paylaşmamız lazım, yoksa komşudaki yangın bize de sıçrar. Türkiye öyle bir sendrom yaşıyor ki bu sendromu Pakistan yaşadı. Afganistan sendromu dediğimiz Pakistan yaşadı. Bugün Suriye'nin sendromunu da Türkiye yaşıyor. Oradaki alev, oradaki ateş bizi de sarmış durumda"

Toprak, Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile ilişkilerinin düzelme sürecine girmesini 'Nasreddin Hoca'nın eşeğini kaybettirip bulmasına' benzettiğini anlatırken, neden bu ülkelerle düşman, ardından tükürüğü yalayarak, özür dileyerek dost olunduğunun anlaşılmaz olduğunu ifade etti. Toprak, İsrail'in politikalarında önemli bir değişiklin görülmediğini, Rusya'nın Türkiye'ye özür dilettiğini ileri sürerken, 'İlişkilerin eskisi gibi olmasını umut ediyorum. Ama kimsenin bunları unutacağını sanmıyorum. Devletler politikasında bunlar kalıcıdır. Bazı yaralar vardır. Bunlar güven kırıklığına neden olduğu zaman bir daha o yara uzun süre sarılmaz. Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

Toprak, sözlerine şöyle devam etti:

'Ankara, İstanbul'un göbeğinde bombalar patlıyor, ama hükümet 'Kimse bizi köşeye sıkıştıramaz' diyor. Bugün Cumhurbaşkanının söylediği laf bu. Peki kim sizi köşeye sıkıştırmak, bu noktada bir yerlere, bir şeylere zorlamak istiyor' Yoksa; 'Siz bizim teröristleri geçirmezseniz' Reyhanlı'da bombayı patlatırız' diyen, 53 vatandaşı öldüren örgüt müydü? Reyhanlı'da bu oldu. Yurt dışından gelen teröristleri biraz gümrük kapılarında sıkınca IŞİD terör örgütü gelip bir caddede bombayı patlattı 53 vatandaşımız öldü. Bugün korkarım ki aynı örgütün Cumhurbaşkanlığının söylediği 'Bileğimizi bükemezler, bize boyun eğdiremezler 'dediği o yapıda sanki bir yerler buradan bir taviz istiyor algısı var"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan Toprak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title