Haberler

CHP'li Tezcan: "Kudüs'ün Filistin'in Başkenti Olduğu Kararının Alınmasını Bekliyoruz"

CHP'li Tezcan: " Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu kararının alınmasını bekliyoruz"

"İslam İşbirliği Örgütü toplantı halinde. Bu toplantıda Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu kararının alınmasını bekliyoruz"

"İslam İşbirliği Örgütü'ne üye ülkelerin çok net tavır alması ve onu yalnızlaştırmasını bekliyoruz. Trump'ı yalnızlaştırın, teması kesin, el uzatmayın, görüşmeyin" ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "İslam İşbirliği Örgütü toplantı halinde. Bu toplantıda Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu kararının alınmasını bekliyoruz" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, MYK'nın gündemini düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. İstanbul'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına değinen Tezcan, "Amerikan Başkanı Trump kendi ülkesinde yalnızlaşması sonucu girdiği girdaptan kurtulmak için Orta Doğu'ya bir başka ateş topunu daha fırlattı. Orta Doğu'da bir yeni sorunla karşı karşıyayız" diye konuştu.

" Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu kararının alınmasını bekliyoruz"

Kudüs'te yaşananların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tezcan, şöyle konuştu:

" Kudüs'te ve Orta Doğu'da yaşananlar dışarıdan uzanan ellerin Orta Doğu'da her gün yeni bir kriz oluşturduğu ve kargaşayı arttırdığı sürece işaret ediyor. Filistin direnişi haklı bir direniştir. Kudüs 3 semavi dinin merkezidir. Bu çerçevede kardeşliğin merkezi olması gerekir. Ama görüyoruz ki Trump'ın Amerika'da kendi içinde düştüğü açmazdan kurtulmak üzere bir yeni çatışma olarak orada kıvılcımı attığı ve çatışmanın yeni bir boyut kazandığı noktaya geldi. İslam İşbirliği Örgütü toplantı halinde. Burada bütün İslam İşbirliği Örgütüne üye ülkelerden beklediğimiz şey şudur; toplantı bittiğinde Filistin davasının haklı bir dava olduğunu biliyoruz, bu toplantıda Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu kararının alınmasını bekliyoruz. İslam İşbirliği Örgütü kararlı bir duruş göstermelidir. Bu kararlı duruşun en önemli işaretlerinden birisi de Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti olduğu yolunda karar almasıdır. İkinci bir karar alması daha gerekir İslam İşbirliği Örgütünün; Trump kendi iç meselelerinden Amerika içindeki yalnızlaşmasından kurtulmak için böyle bir maceranın parçası olmuştur ve Orta Doğu'da bu maceraya ne yazık ki Müslüman ülkelerden işbirlikçiler bulmuştur. İslam İşbirliği Örgütü Donald Trump'ı yalnızlaştıracak bir pozisyon almak zorundadır. Trump'la ilişkiyi kesmeleri gerekir. Amerika'nın içinde itibarı kalmayan bir başkana bu olaydan sonra İslam İşbirliği Örgütü'ne üye ülkelerin çok net tavır alması ve onu yalnızlaştırmasını bekliyoruz. Trump'ı yalnızlaştırın, teması kesin, el uzatmayın, görüşmeyin. O zaman Filistin ile ilgili kararlılık ortaya konmuş olacaktır. Trump'ı yalnızlaştırın, teması kesin, görüşmeyin, el uzatmayın. O zaman Filistin ile ilgili kararlılık ortaya konmuş olacaktır."

"Bizim belediye başkanlarımızın veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur"

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin Tezcan, bunun halkın iradesine bir darbe olduğunu ve haksız bir kararla seçilmiş belediye başkanının görevden uzaklaştırıldığını savundu. Tezcan, "Ataşehir Belediye Başkanının veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur. Bizim belediye başkanlarımızın veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur. Nitekim ileri sürülen gerekçelerin hiçbirisinin dayanağı bulunmamaktadır. Bugün ne yazık ki halk iradesine dönük darbe iktidarın sandıksız bir iktidar arayışını açıkça ortaya koymuştur. AK Parti iktidarı önümüzdeki süreçte sandıksız iktidar arayışına girmiştir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun tüm ailesinin mal varlığının araştırılmasını istediğini hatırlatan Tezcan, dün de bu konuda TBMM'ye önerge verdiklerini anlattı. Tezcan, "Şimdiden araştırmanın gerekçesini hazırlama peşindeler. Çünkü onlar da biliyorlar ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve 7 sülalesinin boğazından bir lokma haram geçmemiştir. Onlar da biliyorlar ki bu yol açılırsa kendilerinin hesap veremeyeceği yükler var heybelerinde. Biz diyoruz ki siyasette Türkiye'de temiz siyaset anlayışını yerleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine değinen Tezcan, "Türkiye'nin bir İçişleri Bakanı var adı İçişleri Bakanı. Konuşmalarına baktığınız zaman, üçüncü sınıf mafya babası. Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı değil, üçüncü sınıf mafya babasıyla konuştuğunuzu sanıyorsunuz. Bir partiyi batırdı arkasına dönüp hesabını veremedi mahkemelik oldu. AK Parti yöneticilerine söylüyorum, dikkat edin hükümetinizi de batırır bu anlayış, bu dil. İçişleri Bakanı bu üslup ve tarzıyla İçişleri Bakanlığı görevi yapamaz. Derhal ya istifa etmelidir ya görevden el çektirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yüzde 11.1 olduğunu hatırlatan Tezcan, "Demek ki artık asgari ücretin 2 bin lira olma zamanı. Memurun da hakkını vereceğiz. 2 bin 889 lira ortalama memur maaşı, şimdi bunun 4 bin 986 lira olması lazım" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun mal varlığıyla ilgili verilen önergenin 'siyasi manevra' olarak değerlendirildiğinin hatırlatılması üzerine, "Çok kolay. Siyasi manevraysa bizim siyasi manevramızı boşa çıkartsınlar. Niye korkuyorlar" cevabını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tezcan Filistin Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title